«Λαϊκές μουσικές αστικών κέντρων του ελλαδικού και τουρκικού χώρου, στον 20ό αιώνα» στη Ρεματιά
Μουσική-Χορός

«Λαϊκές μουσικές αστικών κέντρων του ελλαδικού και τουρκικού χώρου, στον 20ό αιώνα» στη Ρεματιά

Μια μουσική παράσταση με τίτλο «Λαϊκές μουσικές αστικών κέντρων του ελλαδικού και τουρκικού χώρου, στον 20ό αιώνα», φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο μέρος της βραδιάς περιλαμβάνει αστικά λαϊκά τραγούδια του μεσοπολέμου του Πειραιά και της Σμύρνης. Με θεατρική, δημιουργική και αυτοσχεδιαστική διάθεση  οι μουσικοί αποδίδουν, με την προσωπική τους προσέγγιση, συνθέσεις των Μητσάκη, Χρυσίνη, Βαμβακάρη, Μπαγιαντέρα, Κάβουρα, Τούντα, Γεωργακοπούλου και άλλων συνθετών.

Επί σκηνής οι:

  • Κατερίνα Τζιβίλογλου – φωνή, κρουστά
  • Μύρων Γρεβετζάκης – λύρα, φωνή
  • Θωμάς Μελετέας – ούτι, φωνή

Στο δεύτερο μέρος της μουσικής παράστασης, το σχήμα Livas παρουσιάζει ρεπερτόριο με αναφορά στις λαϊκές μουσικές της Ανατολίας, αλλά και του αστικού χώρου της Τουρκίας, δίνοντας έμφαση στα ιδιότυπα μορφολογικά και εκφραστικά χαρακτηριστικά του είδους αλλά και υπερβαίνοντας μέσω του αυτοσχεδιασμού την ιστορικά καθιερωμένη φόρμα.

Επί σκηνής οι:

  • Τάσος Πούλιος – κανονάκι, φωνή
  • Ταξιάρχης Γεωργούλης – ούτι
  • Βαγγέλης Καρίπης – κρουστά
«Λαϊκές μουσικές αστικών κέντρων
του ελλαδικού και τουρκικού χώρου, στον 20ό αιώνα» στη Ρεματιά / αφίσα

Η μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου (πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου) και θα ξεκινήσει στις 20:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική είναι η συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλανδρίου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι τον χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet