Στους… μύθους του δάσους «μυήθηκε» το Χαλάνδρι
Πολιτισμός

Στους… μύθους του δάσους «μυήθηκε» το Χαλάνδρι

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Χαλανδρίου διοργάνωσε το 1ο φεστιβάλ αφιερωμένο στο παιδικό παραμύθι με τίτλο «Μύθοι του Δάσους», το οποίο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 1η και 2 Οκτωβρίου 2016, στο άλσος της οδού Ιθώμης, στο Χαλάνδρι.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 10 ετών και προσδοκούσε, εκτός από τη διασκέδαση, να δώσει ερεθίσματα στη φαντασία και να εμπλουτίσει τον ψυχισμό τους.

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου το πρόγραμμα ξεκίνησε με τα τρία παιδικά εργαστήρια με τίτλους: «Θεατρικό παιχνίδι», «Μουσικοκινητική» και «Κατασκευές» που οργάνωσαν στον χώρο του φεστιβάλ οι δασκάλες του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου. Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν βάση του ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος «ΠΑΙ-ΔΗ» που εφαρμόζει το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου, συμβάλλοντας στην ολόπλευρη καλλιέργεια των παιδιών, γνωστικά, αισθητικοκινητικά και ψυχοσυναισθηματικά.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σ. Γκάκας εγκαινιάζει την εστία της Ένωσης
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σ. Γκάκας εγκαινιάζει την εστία της Ένωσης

Στο περιθώριο του φεστιβάλ έγινε ο ετήσιος αγιασμός για την νέα προσκοπική περίοδο, καθώς και τα εγκαίνια της Εστίας Παλαιών Προσκόπων Χαλανδρίου, η οποία ανακαινίστηκε μετά την επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν την περασμένη άνοιξη από επίθεση βανδάλων. Τα εγκαίνια της Εστίας έκανε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου Σέργιος Γκάγκας. Η ημέρα έκλεισε με μια υπέροχη παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών του Αλέξανδρου Μελισσηνού, την οποία παρακολούθησαν πολλά παιδιά και γονείς.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου φιλοξενήθηκαν, εκτός από τα εργαστήρια του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, το Karabola Puppet Theatre με το έργο «Ο Ήλιος και ο Ποντικός», μια διαδραστική παράσταση με χειροποίητες κούκλες και ζωντανή μουσική από παραδοσιακά ακούσματα, βασισμένη σ΄ ένα λαϊκό παραμύθι από το Τσεσμέ της Μικράς Ασίας και η ομάδα αφήγησης «Ήμουνα κι εγώ εκεί», μια παρέα ανθρώπων από τον χώρο της τέχνης, της εκπαίδευσης και των κοινωνικών επιστημών που αγαπούν τα λαϊκά παραμύθια του κόσμου και τις αφηγήσεις τους.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των ηθοποιών Γιάννη Νικολάου και Ηρώς Μουκίου, καθώς και του τραγουδιστή Βασίλη Λέκκα που πλούτισαν τις παιδικές ψυχές με τις όμορφες αφηγήσεις των Μύθων του Αισώπου και παραμυθιών από την ελληνική, ινδιάνικη, ασιατική και ευρωπαϊκή λογοτεχνία. Τέλος, η βραδιά έκλεισε με το ντουέτο των Λευτέρη Λοΐζου και Μιχάλη Χάιδα που παρέσυραν το κοινό σε ένα μαγικό μουσικό ταξίδι, με τις κιθάρες και τις φωνές τους.

Ένωση Παλαιών Προσκόπων ΧαλανδρίουΗ Ένωση Παλαιών Προσκόπων Χαλανδρίου με ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές της εκδήλωσης που στάθηκαν αρωγοί με την ευγενική προσφορά τους και που δίχως αυτή θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση του φεστιβάλ «Μύθοι του Δάσους».

Ευχαριστεί, επίσης, τους μικρούς και μεγάλους φίλους που παρακολούθησαν το φεστιβάλ και υποστήριξαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους το έργο των Προσκόπων Χαλανδρίου. Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων δίνει ένα νέο ραντεβού στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet