Αναρριχηθείτε στα… Βόρεια της Αθήνας
Εκδηλώσεις

Αναρριχηθείτε στα… Βόρεια της Αθήνας

Οι φανατικοί του αθλήματος της αναρρίχησης, όταν μιλούν για τα Βόρεια της Αθήνας, εννοούν την Πεντέλη, όπου υπάρχουν περισσότερα από 15 μέρη για να… σκαρφαλώσουν με την ησυχία τους. Τι γίνεται, όμως, με αυτούς που είναι απλώς περίεργοι να δοκιμάσουν και να διασκεδάσουν ή με τους μη μυημένους ή με τα παιδιά;

Σίγουρα δεν χρειάζεται να πάρουν τα… όρη και τα άγρια βουνά, αφού υπάρχουν και κλειστοί χώροι, με τεχνητούς τοίχους. Έτσι, μπορούν να μάθουν, να προπονηθούν ή απλώς να διασκεδάσουν σε μια διαφορετική έξοδο από τις συνηθισμένες.

Εμείς βρήκαμε δύο κλειστούς χώρους στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας για να δείτε και να μυηθείτε σε ένα (ολυμπιακό σημειωτέον) άθλημα, που μας επιτρέπει να πάρουμε την παρέα μας και να ξαναγίνουμε παιδιά (τότε που σκαρφαλώναμε οπουδήποτε!). Κι αν… κολλήσουμε, ίσως ακόμα καλύτερα: η αναρρίχηση είναι εξαιρετική γυμναστική για όλο το σώμα και η Ελλάδα θεωρείται από τους καλύτερους προορισμούς για αναρρίχηση παγκοσμίως.

Αναρριχητικό πεδίο δόξης λαμπρό, λοιπόν!

OAKA Indoor Climbing

Στον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας (προς το κλειστό κολυμβητήριο) βρίσκεται το OAKA Indoor Climbing, το οποίο περιμένει μικρούς και μεγάλους, για να παίξουν και να αθληθούν με ασφάλεια.

Ο χώρος καταλαμβάνει έκταση 1.200τ.μ. και προσφέρει αναρριχητικές διαδρομές διαφορετικού βαθμού δυσκολίας, από αρχάριους μέχρι προχωρημένους.

Ο χώρος προσφέρεται ακόμα για παιδικά πάρτι, για σχολικές εκδρομές, αλλά και για εταιρικές εκδηλώσεις.

Και για όσους θέλουν πιο συστηματική ενασχόληση, υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί συνδρομών τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για ενοικίαση εξοπλισμού.

(Λεωφ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη 37, Στάδιο ΟΑΚΑ, Μαρούσι, τηλ. 210 6853241/http://oakaindoorclimbing.gr/)

Rockway Climbing Gym & Fitness Center

Σε ανάλογα «προσιτό» σημείο, στο Ηράκλειο, βρίσκεται το Rockway Climbing Gym & Fitness Center. Σε έναν χώρο 600τ.μ. έχουν δημιουργηθεί υπερσύγχρονοι και ασφαλέστατοι τοίχοι αναρρίχηση, με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας.

Η επιλογή μπορεί να γίνει ανάμεσα σε τμήματα για παιδιά, αρχάριους και προχωρημένους, ενώ παρέχεται και υπηρεσία personal training. Και εδώ υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί συνδρομών για παιδιά και ενήλικες, υπάρχει δυνατότητα για ενοικίαση εξοπλισμού, ενώ ο χώρος προσφέρεται και για παιδικά πάρτι.

(Προβελεγγίου 4, Ηράκλειο, τηλ. 210 2814989/www.rockwayclimbing.com)

Οι φωτογραφίες είναι από τις σελίδες FB των χώρων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet