Μέγας Παναθηναϊκός έριξε τον ΠΑΟΚ από την κορυφή
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ BIRNTAC
Αθλητισμός

Μέγας Παναθηναϊκός έριξε τον ΠΑΟΚ από την κορυφή

Ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη φετινή ήττα του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας του «Δικέφαλου» στο ΟΑΚΑ με 2-0 χάρις στα γκολ των Μακέντα (49′ πέναλτι) και Χατζηγιοβάννη (56′).

Ο «Δικέφαλος» έμεινε χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά ύστερα από 70 αγώνες και συγκεκριμένα από τις 5 Νοεμβρίου 2017, στην ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 0-1.

Ταυτόχρονα οι «πράσινοι» εδραίωσαν την παρουσία τους στην τέταρτη θέση, ενώ έφτασαν στους 37 βαθμούς και ξεπέρασαν ήδη την περυσινή επίδοσή τους (36). Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε επηρεασμένος από τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας. 

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στον αγώνα ήρθε στο 10′, όταν ο Μίσιτς έκλεψε την μπάλα από λάθος του Ινσούα και έβγαλε κάθετη πάσα στον Σβιντέρσκι που πρόλαβε την έξοδο του Διούδη, αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός «απάντησε» στις ευκαιρίες, όταν από σέντρα του Ινσούα ο Μακέντα πετάχτηκε στη μικρή περιοχή, έκανε την προβολή, αλλά ο Ζίβκοβιτς είχε σωστή τοποθέτηση και μπλόκαρε.

Στο 16′ και πάλι ο Ιταλός ήταν πρωταγωνιστής, καθώς πήρε την κάθετη του Ζαχίντ, προχώρησε από πλάγια δεξιά, αλλά αντί να τη γυρίσει προς τον Χατζηγιοβάνη, αποφάσισε να τελειώσει τη φάση πλασάροντας πολύ άστοχα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νάγκι έβαλε κόντρα στο κακό διώξιμο του Γιαννούλη, ο Ζαχίντ έκλεψε την μπάλα και τη γύρισε σωστά προς τον Μακέντα. Ο Ίνγκασον βρήκε ελάχιστα την μπάλα, η οποία στη συνέχεια χτύπησε στο πόδι και στο χέρι του Μακέντα, όμως ο Αζέρος διαιτητής Αγκάγιεφ γύρισε τη φάση πίσω και ακύρωσε το γκολ με υπόδειξη του VAR.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν φουριόζοι. Στο 48′ ο Νάγκι βρήκε τον Δώνη στην περιοχή, ο Ίνγκασον τον ανέτρεψε και ο Μακέντα δεν λάθεψε από τα 11 βήματα ένα λεπτό αργότερα, ανοίγοντας το σκορ.  

Πριν οι παίκτες του «Δικέφαλου» συνέλθουν, το παιχνίδι τελείωσε γι’ αυτούς: στο 56’ ο Χατζηγιοβάνης «διάβασε» το λάθος του Ίνγκασον που άφησε την μπάλα να αναπηδήσει χωρίς να έχει έλεγχο του χώρου, έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0, που έμεινε ως το τέλος.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet