ΑΔΕΔΥ: «ΜΑΤ και βία» στη σημερινή συγκέντρωση για τα ΒΑΕ
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κοινωνία

ΑΔΕΔΥ: «ΜΑΤ και βία» στη σημερινή συγκέντρωση για τα ΒΑΕ

Για «αναίτια» επίθεση των ΜΑΤ στο υπουργείο Οικονομικών στη διάρκεια της πορείας των εργαζομένων στις ομοσπονδίες με αιτήματα τα ΒΑΕ και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας ότι οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους εργαζόμενους και τραυμάτισαν τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

Παράλληλα, σημειώνει ότι ο υπουργός αρνήθηκε να δεχθεί την αντιπροσωπεία της και την παρέπεμψε στον διευθυντή του γραφείου του, «κάτι που, φυσικά, αρνηθήκαμε. Ένα κορυφαίο ζήτημα διεκδίκησης των 100.000 εργαζομένων στα ΒΑΕ, δεν μπορεί να παραπέμπεται από επιτροπή σε επιτροπή και στους μανδαρίνους του υπουργείου» αναφέρει.

Όπως συμπληρώνει, «όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσα μέτρα και αν πάρουν, οι εργαζόμενοι θα ακυρώσουν στην πράξη τον περιορισμό του δικαιώματος των διαδηλώσεων, των συγκεντρώσεων και των πορειών».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, έπειτα και από τις σημερινές εξελίξεις, θα εισηγηθεί στο Γενικό Συμβούλιο της 3ης Ιουλίου νέες κινητοποιήσεις, στο αμέσως προσεχές διάστημα, για τα ΒΑΕ και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καθώς και «για το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο, που περιορίζει το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet