Μειώνονται στα δύο τα αντισηπτικά ανά καταναλωτή
Κοινωνία

Μειώνονται στα δύο τα αντισηπτικά ανά καταναλωτή

Τα αντισηπτικά ανά πελάτη θα μειωθούν στα δύο, από τρία που ισχύει σήμερα, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση, ανακοίνωσε της Δευτέρα 23/3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24».

Όπως εξήγησε ο υπουργός, η παραγωγή βρίσκεται σήμερα στον μέγιστο βαθμό, με 600.000 τεμάχια την ημέρα, ενώ θα τεθούν σε λειτουργία δύο ακόμη εργοστάσια παραγωγής αντισηπτικών και η ημερήσια παραγωγή συνολικά θα φτάσει τα 800.000 τεμάχια την ημέρα, αλλά και πάλι θα υπάρχει έλλειμμα στην αγορά, όπου η κατανάλωση φτάνει το 1 εκατομμύριο τεμάχια.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι, λόγω των μέτρων μένουμε πλέον στο σπίτι, οπότε δεν χρειάζεται τόσο πολύ το αντισηπτικό, καθώς μπορούμε να πλένουμε τα χέρια μας, όπως προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι. Σε ερώτηση εάν έχει διαπιστωθεί αισχροκέρδεια στην αγορά, ο υπουργός είπε ότι έχουν μπει κάποια μικρά πρόστιμα, αλλά τα συνεργεία «δεν βρήκαν εξαιρετικά κραυγαλέες περιπτώσεις» και γνωστοποίησε ότι σήμερα θα εκδοθεί σχετικό δελτίο Τύπου από το υπουργείο.

Σχετικά με το ωράριο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σήμερα, μετά το υπουργικό συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και θα αναλυθούν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Η απόφαση για το διευρυμένο ωράριο ισχύει μέχρι σήμερα, οπότε θα εκδοθεί νέα απόφαση που θα ισχύει από 26 Μαρτίου, καθώς η 25η Μαρτίου είναι αργία.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet