Μονή Πετράκη: Διατάχθηκε ο εγκλεισμός του ιερέα με το βιτριόλι στο Δρομοκαΐτειο
reader.gr
Κοινωνία

Μονή Πετράκη: Διατάχθηκε ο εγκλεισμός του ιερέα με το βιτριόλι στο Δρομοκαΐτειο

Εξελίξεις με τον ιερέα ο οποίος έριξε καυστικό υγρό σε μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, καθώς μετά από την εξέτασή του από γιατρούς αποφασίστηκε ότι πρέπει να οδηγηθεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται φυλασσόμενος. Ο κληρικός είχε επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα, κάτι το οποίο είχε πει και ο συνήγορός του. Η εισαγγελία αναμένει τη δικογραφία για την άσκηση δίωξης. Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα ανθρωποκτονιών από το βράδυ της Τετάρτης. 

Δικηγόρος δράστη: Ο πελάτης μου δεν έχει σώας τας φρένας

Ο δικηγόρος του, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι ο πελάτης του χρήζει ιδιαίτερης ποινικής μεταχείρισης, γιατί δεν είναι απλός ποινικός, καθώς υπάρχει παρελθόν. «Δεν θα τον αναλάμβανα αν δεν ήξερα ότι χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Είναι νομικά και ιατρικά τεκμηριωμένο ότι δεν έχει σώας τας φρένας», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του και έκανε γνωστό ότι ο εντολέας του πριν από ενάμιση μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ είχε προαναγγείλει την πράξη του μέσω διαδικτύου.Ο κ. Προβατάς, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του ιερέα, περιέγραψε τα όσα έζησε:

«Εγώ ήμουν ακριβώς από πίσω του αλλά μου δόθηκε η εντύπωση ότι τους πετάει νερά. Σε κλάσματα δευτερολέπτου έπεσαν τρεις σταγόνες στο πρόσωπό μου και άρχισα να καίγομαι… ασήμαντες σταγόνες… τότε έφυγα τροχάδην. Έχω εξαφανιστεί έχω κατέβει κάτω στο ιατρείο της Ιεράς Συνόδου. Μετά ήρθε η Αστυνομία και τον συνέλαβαν».

Ο ιερέας που επιτέθηκε στους μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, είχε προμηθευτεί τα μπουκάλια με το βιτριόλι από το ίντερνετ. Ο δράστης της επίθεσης, φαίνεται πως είχε προσχεδιάσει το χτύπημα και είχε κοπιάρει ουσιαστικά τον τρόπο δράσης της Έφης Κακαράντζουλα, της 35χρονης που πριν ένα χρόνο έστησε καρτέρι και επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Καλλιθέα. Έβαλε τα μπουκάλια σε έναν σάκο, κατέβηκε στην Αθήνα και παρουσιάστηκε στις έξι χθες το απόγευμα, στο συνοδικό δικαστήριο όπου εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό η δική του υπόθεση.

«Δεν είμαι καλά, πρέπει να νοσηλευτώ»

Προμελετημένη φαίνεται πως είχε ο ιερομόναχος την επίθεση με βιτριόλι στους μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης. 

«Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο, όπως υποστήριξε μετά το δυσχερές συμβάν. 

Ο 37χρονος είχε κάνει αναρτήσεις στο facebook από τον περασμένο Απρίλιο γράφοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις» και ότι «θα τρανταχτεί όλη η εκκλησία».

Συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου ο ιερομόναχος έγραφε:

«Εμείς οι Σερραίοι όταν δίνουμε τον λόγο μας τον κρατάμε. Κάτω από τα φουστάνια που λέτε κάποιοι φοράμε παντελόνια, ας βγει η απόφαση τότε δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις. Πάντοτε ήμουν πάπλωμα για όλους ήρθε όμως η ώρα να μιλήσω γιατί δεν γνωρίζεται τι γίνεται στην εκκλησία από τον πρώτο έως τον τελευταίο και εγώ θα μιλήσω με αποδείξεις. Και τότε θα δείτε θα τρανταχτεί όλη η εκκλησία».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet