Μπαράζ συλλήψεων οδηγών πειρατικών ταξί από την Τροχαία
Κοινωνία

Μπαράζ συλλήψεων οδηγών πειρατικών ταξί από την Τροχαία

Σε μπαράζ συλλήψεων οδηγών πειρατικών ταξί προχώρησε η Τροχαία Αττικής. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής 2 Μαρτίου 25018 η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής προέβη σε δέκα συλλήψεις οδηγών Ι.Χ. αυτοκίνητων, που κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Οι συλληφθέντες οδηγοί εντοπίσθηκαν να μεταφέρουν επιβάτες, έναντι χρηματικού αντιτίμου (κόμιστρο), με προκρατήσεις μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής (application) που ήταν εγκατεστημένη σε tablet, χωρίς όμως να προκύπτουν οι αντίστοιχες συμβάσεις που η επιχείρηση συνάπτει με τον μισθωτή. Σε βάρος των 10 συλληφθέντων οδηγών και των νομίμων εκπροσώπων των επιχειρήσεων ιδιοκτησίας των οχημάτων, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων περί εκμίσθωσης ΙΧΕ με οδηγό, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί υποκλοπής μεταφορικού έργου κατ΄ επάγγελμα και εξακολούθηση.

Επίσης, σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων των επιχειρήσεων ιδιοκτησίας των ΙΧΕ οχημάτων επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ, ενώ αφαιρέθηκαν και οι άδειες και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων για χρονικό διάστημα δέκα ημερών. Ακόμη, κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.390 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των οδηγών.

Τέλος, ενημερώθηκαν οι κατά τόπους αρμόδιες ΔΟΥ, ο ΕΟΤ, η Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών του ΥΠΥΠΟΜΕ, και οι συναρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet