Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Νέα Σάντα Ροδόπης
Κοινωνία

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Νέα Σάντα Ροδόπης

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε δασική έκταση στη Νέα Σάντα Ροδόπης, προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Την προσπάθεια κατάσβεσης δυσχεραίνουν αφ’ ενός το απόκρημνο σημείο εκδήλωσής της, καθώς η φωτιά ξέσπασε μέσα σε χαράδρα κι αφ’ ετέρου οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι κατά στη διάρκεια της ημέρας ήταν έντασης περίπου 6 μποφόρ.

Η φωτιά καίει κοντά σε ανεμογεννήτριες και ως εκ τούτου σε περιοχή υψηλού αιολικού δυναμικού.

Με επικεφαλής τον διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, αρχιπύραρχο Ναθαναήλ Ρήγα, συνολικά 57 άτομα, εκ των οποίων 48 πυροσβεστικοί υπάλληλοι και εννέα εθελοντές, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με συνολικά 24 μέλη, τέσσερα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, με τη συνδρομή ενός γκρέιντερ της Πολιτικής Προστασίας, έδωσαν μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών για σήμερα, Τετάρτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet