«’Οχι» στην έκδοση της Ιρανής Σαραρέ Κχαντεμί είπε ο Άρειος Πάγος
Κοινωνία

«’Οχι» στην έκδοση της Ιρανής Σαραρέ Κχαντεμί είπε ο Άρειος Πάγος

Να μην εκδοθεί στη χώρα της η Ιρανή Σαραρέ Κχαντεμί αποφάσισε ο Άρειος Πάγος. Μόλις άκουσε την ετυμηγορία των αρεοπαγιτών, η 37χρονη κλαίγοντας με λυγμούς ψέλλισε: «σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ».

Οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος έκριναν ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν, εξαφανίζοντας παράλληλα την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης που είχε αποφανθεί τα αντίθετα. Παράλληλα, διατάχθηκε η αποφυλάκισή της. Ήδη, η Ιρανή μητέρα έχει υποβάλει αίτημα να της χορηγηθεί άσυλο στην χώρα μας.

Να μην εκδοθεί στη χώρα της η Σαραρέ είχε προτείνει στις 15 Οκτωβρίου και η αντιεισαγγελέας της έδρας, υποστηρίζοντας ότι εάν γίνει δεκτό το αίτημα των ιρανικών Αρχών η ζωή της μπορεί να κινδυνεύσει και να κακοποιηθεί.

Η Σαραρέ Κχαντεμί έφυγε από την πατρίδα της, πέρασε παράνομα από τον Έβρο στην Ελλάδα, μαζί με την 6χρονη κόρη της, το περασμένο καλοκαίρι, για να γλιτώσει από τον σύζυγό της που τις κακοποιούσε συστηματικά.

Συνελήφθη στην Ορεστιάδα με ένταλμα της Ιντερπόλ, που εκδόθηκε από το Ιράν, καθώς ο σύζυγός της την κατήγγειλε για αρπαγή ανηλίκου και ότι συμμετείχε σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Το Ιράν ζήτησε την έκδοση της Κχαντεμί που κρατείται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet