Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Μέχρι και 1.000 προσλήψεις ανακοίνωσε η Aρ. Πελώνη
reader.gr
Κοινωνία

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Μέχρι και 1.000 προσλήψεις ανακοίνωσε η Aρ. Πελώνη

Με την προκήρυξη για τις προσλήψεις των αστυνομικών που θα μετέχουν στις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημίων να δημοσιεύεται τη Δευτέρα, η Αριστοτελία Πελώνη ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για τους πρώτους 400 ειδικούς φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ., διευκρινίζοντας, παράλληλα, πως ο συνολικός αριθμός μπορεί να φτάσει και τα 1.000 άτομα.

Μιλώντας στο Οpen, η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε συγκεκριμένα πως «αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 1.000, ανάλογα με τις ανάγκες των ιδρυμάτων και πάντα σε συνεργασία μαζί τους», ενώ εξήγησε ότι όσοι προσληφθούν «θα εκπαιδευτούν και θα στελεχώσουν τις ομάδες αυτές, σε συνεργασία με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπου υπάρχει ανάγκη».

Αποτρεπτικός ο ρόλος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε, παράλληλα, πως «δεν είναι οριζόντιο το πρόβλημα». «Υπάρχουν Ιδρύματα που έχουν πρόβλημα και άλλα που δεν έχουν», όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Ο στόχος της κυβέρνησης, άλλωστε, είναι αυτές οι ομάδες «να δράσουν κυρίως αποτρεπτικά, για τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας στα πανεπιστήμια».

«Η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής χώρα»

Ερωτηθείσα για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών των κυκλωμάτων της νύχτας και την ανησυχία που προκαλούν οι σφαίρες που «πέφτουν» σε γειτονιές της Αθήνας, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πως «η Ελλάδα ήταν και παραμένει μία ασφαλής χώρα. Έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών και ληστειών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία». Αναφερόμενη στο οργανωμένο έγκλημα, το χαρακτήρισε ως «ένα ξεχωριστό πρόβλημα, το οποίο προφανώς υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί». Τόνισε, δε, ότι η ΕΛ.ΑΣ. κάνει το καθήκον της, ενώ «προφανώς πρέπει να γίνουν και περισσότερα».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet