Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη – Φυγαδεύτηκε από τις Αρχές
Κοινωνία

Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη – Φυγαδεύτηκε από τις Αρχές

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 58χρονος Εμμανουήλ Εσσαντζανιάν-Σοροπίδης, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, ο οποίος φυγαδεύτηκε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων κάτω από ιδιαίτερα ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς ανέμεναν την αποχώρησή του από το ανακριτικό γραφείο συγγενείς και φίλοι του θύματος με σκοπό να τον λιντσάρουν. Ο 58χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα έχει ομολογήσει ότι είναι ο δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας την οποία, όπως ισχυρίστηκε, διέπραξε όταν η γυναίκα αντιστάθηκε στην προσπάθειά του να της πάρει την τσάντα.

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο έξω από τα δικαστήρια κι απειλούσε να λιντσάρει τον 58χρονο, φωνάζοντας έξω από το κτήριο 9 των δικαστηρίων «βγάλτε έξω τον δολοφόνο», «να βγει από το κτήριο», «δεν φεύγουμε», «βγες ρε». Οι διαμαρτυρόμενοι έσπασαν και την πέργκολα έξω από το κτήριο.

Η ανάκριση του 58χρονου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου έγινε γνωστή λίγο πριν τις 6 το απόγευμα.

Ένταση πριν την απολογία

Το πρωί της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου συγγενείς και πολίτες προπηλάκισαντον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη.

Συγγενείς της άτυχης εφοριακού και πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αδελφής της, Κωνσταντίνας, βρέθηκαν στην Ευελπίδων και προπηλάκισαν τον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη. Η μητέρα της Δώρας μόλις τον αντίκρισε, φώναζε «θα πεθάνεις φονιά», ενώ πολίτες τον αποκαλούσαν «δολοφόνο», «αλήτη» και του φώναζαν «να πεθάνεις».

Στα δικαστήρια ήταν διμοιρία των ΥΜΕΤ, ενώ οι αστυνομικοί μετέφεραν τρέχοντας τον καθ’ ομολογία δολοφόνο στο κτήριο. Στα σκαλιά σκόνταψαν και ο 58χρονος έπεσε κάτω με αποτέλεσμα να δεχτεί επίθεση και να τον χτυπήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της Δώρας επιτέθηκε στον 58χρονο με ένα στυλό την ώρα που έπεσε κάτω, φωνάζοντας του «θα σε σκοτώσω».

«Τι καθόσαστε και τον κοιτάτε; Να τον προφυλάξετε από τι; Θάνατος! Όχι 14! 54!», φώναζε η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη, όταν ο 58χρονος είχε μπει μέσα στο κτήριο των δικαστηρίων. «Δεν θα τον αφήσω να ζήσει! Θα το πληρώσει! Θα τον κυνηγήσω και στον άλλο κόσμο», φώναζε ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη.

Νωρίτερα, η αδερφή της 32χρονης απηύθυνε κάλεσμα για συμπαράσταση. Η Κωνσταντίνα Ζέμπερη έγραψε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: «Αδελφή μου πονεμένη έρχεται η ώρα της δικαίωσής σου αγγελούδι μου ,σε έσφαξε το κάθαρμα… σε πήρε από εμάς που σ’ αγαπάμε κ εμείς ακόμη σε περιμένουμε. Αύριο στις 10 Ευελπίδων όποιος θέλει να μας στηρίξει».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, ο δολοφόνος της Δώρας προπηλακίστηκε στα Δικαστήρια από συγγενείς της άτυχης κοπέλας και από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί.

Στο μεταξύ χθες Πέμπτη δόθηκαν από την αστυνομία στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη.

Πρόκειται για τον 58χρονο Εσσατζανιάν-Σοροπίδη Εμμανουήλ, γεννηθέντα στις 3-1-1959 στη Νέα Ιωνία. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τι είπε η πρώην σύζυγός του

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Star», η πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου είπε ότι χώρισε γιατί ο πρώην σύζυγός της ήταν βίαιος και έκανε χρήση ναρκωτικών μπροστά στο παιδί.  «Είμαι και εγώ μάνα, γι’ αυτά που άκουσα, καταλαβαίνεται τώρα, θέλω να τιμωρηθεί», ανέφερε η πρώην σύζυγος.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet