«Σκανάρουν» τη λίστα με τους σκληρούς ποινικούς
zougla.gr
Κοινωνία

«Σκανάρουν» τη λίστα με τους σκληρούς ποινικούς

Υπό καθεστώς πίεσης βρίσκεται η πολιτική και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. μετά την άγρια δολοφονία στα Γλυκά Νερά για τον εντοπισμό, το γρηγορότερο δυνατό, των δραστών.

Ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αντιλαμβάνεται πως η ανήκουστη για τα ελληνικά δεδομένα βάρβαρη αυτή πράξη έχει κοστίσει στην Ελληνική Αστυνομία και αυτό το κόστος μπορεί να ισοσκελιστεί μόνο με την σε σύντομο χρονικό διάστημα εξιχνίαση του εγκλήματος.

Είναι φανερό πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης οδηγήθηκε στην επικήρυξη των δραστών με 300.000 ευρώ λόγω ακριβώς αυτής της πίεσης που ασκείται από την κοινωνία, δεδομένου μάλιστα ότι η ειδεχθής αυτή δολοφονία, σπάνια για τα ελληνικά εγκληματολογικά δεδομένα, αποκαλύπτει ένα μεγάλο κενό στη διασφάλιση της προστασίας των πολιτών, που ήταν όμως ένα από τα βασικά συνθήματα της προεκλογικής καμπάνιας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να τοποθετηθεί και η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος το κοινό περί δικαίου αίσθημα, έσπευσε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη δηλώνοντας πως θα υπάρξουν σοβαρές ρυθμίσεις στον νόμο περί ισόβιας φυλάκισης ώστε «όταν λέμε ισόβια να εννοούμε ισόβια».

Υπό αυτές τις συνθήκες πίεσης, η πολυπληθής ειδική ομάδα που ανέλαβε με εντολές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη την εξιχνίαση του εγκλήματος επιχειρεί να εντοπίσει, κυρίως μέσω των εγκληματολογικών εργαστηρίων, την ταυτότητα των δραστών, αφού, όπως δείχνουν τα πράγματα, η επιλογή της μεζονέτας από τους ληστές ήταν μάλλον τυχαίο γεγονός και όχι προϊόν συγκεκριμένης πληροφορίας.

Αυτό το συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. περιπλέκει τα πράγματα και περιορίζει τον κύκλο ερευνών. Έτσι, μια λίστα με τους πιο σκληρούς ληστές «ξεσκονίζουν» οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής θέλοντας να ανακαλύψουν έστω και έναν… κόκκο που θα τους οδηγήσει στους αδίστακτους κακοποιούς των Γλυκών Νερών. Σκιαγραφούν το προφίλ τους και κυρίως τον τρόπο δράσης τους ώστε να δουν κοινά σημεία με τους τρεις κουκουλοφόρους οι οποίοι εισέβαλαν στη μεζονέτα όπου έμενε η 20χρονη με τον σύζυγό της και το 11 μηνών κοριτσάκι τους. Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να κάνουν πιο συγκεκριμένη την έρευνά τους, καθώς θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με ληστές που εισβάλλουν σε σπίτια και σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Μέρα με την ήμερα κάποιοι θα βγαίνουν από το κάδρο των ερευνών, ενώ άλλοι θα στοχοποιούνται περισσότερο. Σε αυτό το κομμάτι της έρευνας συμμετέχουν και αστυνομικοί από το Τμήμα Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, στους οποίους είναι πιο γνώριμος και οικείος ο τομέας τέτοιων περιστατικών.

Για τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, η επιλογή του σπιτιού του ζευγαριού θεωρείται τυχαία και όχι επειδή οι ληστές γνώριζαν λεπτομέρειες για την ύπαρξη των χρημάτων. Ωστόσο έχουν γίνει και παράλληλες ενέργειες ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι δράστες να έμαθαν ή να «αλιεύσαν» την πληροφορία για τα χιλιάδες ευρώ που ήταν κρυμμένα μέσα στο κουτί του παιδικού παιχνιδιού. «Είναι πολύ πιθανό να έχουν κάνει κάποια κατόπτευση της περιοχής τις προηγούμενες μέρες. Η μεζονέτα, μαζί με δύο τρία κοντινά σπίτια, είναι αυτά που θα τραβούσαν την προσοχή των κακοποιών. Ίσως να είδαν και τον 33χρονο κάποια μέρα να επιστρέφει στο σπίτι του με τη στολή του ιπτάμενου και να θεώρησαν ότι θα είχε μεγάλη οικονομική άνεση» λέει αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο σπίτι δεν υπήρχαν άλλα χρήματα εκτός από τα περίπου δέκα χιλιάδες ευρώ που άρπαξαν οι κακοποιοί. Μετά την αυτοψία στο σπίτι και την αρχική κατάθεση του 33χρονου πιλότου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, θέλοντας να αντλήσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια, προσπάθησαν να κάνουν ένα είδος αναπαράστασης των κινήσεων των δραστών. «Οδηγός» τους ήταν αυτά που τους είχε περιγράψει ο άτυχος σύζυγος, ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο τον έδεσαν με τα σχοινιά και τη μονωτική ταινία αλλά και πώς στη συνέχεια κατάφερε να καλέσει την αστυνομία χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο και τη… μύτη του καθώς δεν είχε άλλο τρόπο να κινηθεί.  

Εν τω μεταξύ, δεκάδες άνθρωποι πηγαίνουν στα Γλυκά Νερά για να αφήσουν λίγα λουλούδια έξω από την είσοδο της μεζονέτας στην οποία έμενε το ζευγάρι και να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο τη θλίψη τους για τον άδικο θάνατο της 20χρονης Καρολάιν.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet