Το παρασκήνιο της «μαραθώνιας» συνεδρίασης των ειδικών για τον κορωνοϊό – Πώς κατέληξαν στις εισηγήσεις της Παρασκευής
reader.gr
Κοινωνία

Το παρασκήνιο της «μαραθώνιας» συνεδρίασης των ειδικών για τον κορωνοϊό – Πώς κατέληξαν στις εισηγήσεις της Παρασκευής

Το παρασκήνιο της «μαραθώνιας» συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (5/2), αποκάλυψε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Open.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, η συνεδρίαση της επιτροπής ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί και οι εισηγήσεις των ειδικών έγιναν στις 19:00 το απόγευμα. Ενδεικτικό είναι ότι η ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, αντί για τις 18:00, αναβλήθηκε για τις 19:30, δηλαδή μιάμιση ώρα αργότερα, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Open, από τις 10:00 έως τις 15:00, οι επιστήμονες συζητούσαν περιοχή – περιοχή, και κατέληξαν στις πέντε περιοχές που μπήκαν σε αυστηρό lockdown. Ακόμα όμως και στο συγκεκριμένο σημείο υπήρξε παρασκήνιο και διαφωνίες.

Με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Πάτρα, αφού από τα μέλη της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό, 17 τάχθηκαν υπέρ του να μπει σε αυστηρό lockdown η πόλη, υπήρχε όμως και μία μειοψηφία 10 επιστημόνων, οι οποίοι ήταν υπέρ του lockdown σε όλον τον νομό Αχαΐας.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ η συζήτηση για την Αττική ξεκίνησε γύρω στις 15:00 και εκείνη την ώρα όλα τα μέτρα ήταν στο τραπέζι, ακόμα και το καθολικό lockdown, το οποίο τελικά δεν επικράτησε ως επιλογή, αλλά συζητήθηκε πολύ.

Και στο συγκεκριμένο σημείο οι απόψεις των επιστημόνων ήταν πολλές και διαφορετικές, άλλοι έλεγαν ότι πρέπει να κλείσουν τα σχολεία, άλλοι έλεγαν ότι πρέπει να κλείσει το λιανεμπόριο, ενώ υπήρχαν και κάποιοι που πρότειναν ένα αυστηρό lockdown δύο εβδομάδων προκειμένου να πάμε στη συνέχεια σε μέτρα για επτά και οκτώ εβδομάδες αργότερα. Μάλιστα εννιά άτομα υποστήριξαν μέχρι τέλους την άποψη του καθολικού lockdown, ωστόσο τελικά καταλήξαμε στα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Τέλος η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει ξανά την επόμενη εβδομάδα, μ’ ένα από τα θέματα της συζήτησης να είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι οποίοι προβληματίζουν ιδιαίτερα τους ειδικούς.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet