ΥΠ.ΟΙΚ.: Στο γραφείο του Ευκλ. Τσακαλώτου εισέβαλαν μέλη της ΑΔΕΔΥ
Κοινωνία

ΥΠ.ΟΙΚ.: Στο γραφείο του Ευκλ. Τσακαλώτου εισέβαλαν μέλη της ΑΔΕΔΥ

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Οικονομικών όταν μέλη της ΑΔΕΔΥ σήκωσαν τα ρολά που βρίσκονται στην πλαϊνή είσοδο του κτηρίου, με στόχο να συναντηθούν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η αστυνομία αντέδρασε για να αποκλείσει την είσοδο για το κτήριο, ωστόσο 30 άτομα κατάφεραν να εισέλθουν στο υπουργείο και να φτάσουν στο γραφείο του υπουργού.

Λίγο νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, με αίτημα να μη γίνει περικοπή και υποβάθμιση στο επίδομα για τα βαρέα και ανθυγιεινά και να συνεχίσει να χορηγείται όπως μέχρι σήμερα. Η κινητοποίηση αφορά 13 ομοσπονδίες που εμπλέκονται στα ΒΑΕ (ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, ΠΟΕ-ΥΕΘΑ, ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ, ΠΟΕ-ΠΦΥ, ΠΟΥΕΦ, ΟΣΕΑΔΕ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΣΥΠ, ΟΣΥΑΠΕ, ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟΣΕΥΓ).

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και των ομοσπονδιών του Δημοσίου είχαν τελικά συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Γιάννη Πάιδα, έλαβαν τη δέσμευση ότι έως την Παρασκευή θα υπάρξει απάντηση για την ημερομηνία συνάντησής τους και με τον υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, υπάρχει φόβος ότι από το 2019 θα περικοπούν τα επιδόματα βαρέων και ανθυγιεινών (υπάρχουν τρία κλιμάκια, 35, 70 και 150 ευρώ) από 200 εκατ. ευρώ συνολικά σε περίπου 75 εκατ. ευρώ. Εκτός από το αίτημα της μη περικοπής, η ΑΔΕΔΥ και οι 13 ομοσπονδίες ζητούν παράλληλα να επεκταθούν αυτά σε επιπλέον κατηγορίες εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας (π.χ. αναπληρωτές, ωρομίσθιοι κ.ά.) και να μειωθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους υπάγονται στην κατηγορία βαρέων και ανθυγιεινών από τα 67 στα 62 έτη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουν τις «πολύμορφες απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν». Όπως αναφέρουν, «ο κυβερνητικός αυταρχισμός και ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός των εργαζομένων θα συναντήσουν τη μαζική και δυναμική απάντησή μας».

Πηγή: naftemporiki.gr / ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet