Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σάμο
Κοινωνία

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σάμο

Σε ύφεση, χωρίς ενεργό μέτωπο, είναι η φωτιά που ξέσπασε στη Σάμο, έπειτα από την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, του Στρατού και εθελοντών. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις, υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Παρασκευή, με αφετηρία πευκόφυτη έκταση μεταξύ των περιοχών Φλόκα και Ζερβού, κοντά στους Μυτιληνιούς.

«Πάμε καλύτερα, αλλά έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά» δήλωσε νωρίτερα στο in.gr ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλλος, που συντονίζει το έργο.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Επισήμως, φως στις συνθήκες εκδήλωσης της φωτιάς θα ρίξει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Ήδη πάντως στη Σάμο οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια και μιλούν για εργασίες ηλεκτροκόλλησης που έγιναν υπό αέρα κι άναψαν τις μοιραίες σπίθες!

Ερωτηθείς σχετικά από το in.gr ο κ. Σερεντέλλος, είπε «να σβήσουμε πρώτα τη φωτιά και θα δούμε και για τα αίτια», ενώ επιβεβαίωσε ότι η καταστροφή είναι μεγάλη.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άνδρο. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 οχήματα των δήμων, 22 εθελοντές και δύο βυτιοφόρα.

Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο σε Σάμο, Ικαρία και Χίο εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Εξίσου υψηλός παραμένει ο κίνδυνος και για την Κυριακή 10 Ιουλίου.

Πηγή: in.gr/ Πέτρος Στεφανής /Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet