Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητών από το Λιμενικό στη Ρόδο
Κοινωνία

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητών από το Λιμενικό στη Ρόδο

Επεισοδιακή καταδίωξη τριών διακινητών που επέβαιναν σε ταχύπλοο και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τού ενός στο χέρι μετά από προειδοποιητικά πυρά του Λιμενικού σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας στον όρμο της Ιαλυσού, βορειοδυτικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι διακινητές, υπήκοοι Γεωργίας, που φέρονται να είχαν αποβιβάσει νωρίτερα πρόσφυγες σε ερημική παραλία του νησιού, επιχείρησαν να εμβολίσουν το περιπολικό σκάφος του, το οποίο στη διάρκεια περιπολίας εντόπισε τα ξημερώματα το ύποπτο ταχύπλοο να βγαίνει από τον όρμο με αυξημένη ταχύτητα και να κατευθύνεται προς τα τουρκικά παράλια.

Το σκάφος του Λιμενικού προσπάθησε να ακινητοποιήσει το ταχύπλοο με συνεχείς προειδοποιήσεις και συριγμούς, ωστόσο οι επιβαίνοντες σε αυτό επιχείρησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη, με το ταχύπλοο να αυξάνει ταχύτητα και να επιχειρεί επικίνδυνους ελιγμούς.

Οι λιμενικοί τότε έκαναν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλές σημείο του ταχύπλοου, με βάση τους κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό, καθώς το καταδιωκόμενο σκάφος συνέχιζε τις προσπάθειες να εμβολίσει και να βυθίσει το σκάφος του, τα στελέχη του έριξαν στοχευμένες βολές προς τη μηχανή του ταχύπλοου. Μόλις τελικά ακινητοποιήθηκε, οι λιμενικοί επιβιβάστηκαν στο σκάφος και συνέλαβαν τους τρεις επιβαίνοντες, διαπιστώνοντας ότι ο ένας από αυτούς έφερε τραύμα στο δεξί χέρι.

Ο 25χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε με το σκάφος του Λιμενικού στην ακτή και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Οι άλλοι δύο διακινητές, ηλικίας 33 και 35 ετών, κρατούνται για προανάκριση στο λιμεναρχείο του νησιού.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet