«Ήθελαν το κορμί της και πήραν την ψυχή της» – Αμερικανίδα στρατιώτης αυτοκτόνησε μετά από ομαδικό βιασμό
reader.gr
Κόσμος

«Ήθελαν το κορμί της και πήραν την ψυχή της» – Αμερικανίδα στρατιώτης αυτοκτόνησε μετά από ομαδικό βιασμό

Μία στρατιώτης  της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ αυτοκτόνησε αφότου δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από συναδέλφους της εν ώρα υπηρεσίας, ενώ η μητέρα της καταγγέλλει ότι ο στρατός δεν έκανε τίποτα για να την βοηθήσει.

«Σκέφτεσαι ότι αυτός ήταν ο λόγος που έχασε τη ζωή της. Αυτό που την έσπασε. Ήθελαν το κορμί της και πήραν την ψυχή της», δήλωσε στο  CBS, η Ντέμπι Ρόμπινσον, μητέρα της εθνοφρουρού, Μόργκαν Ρόμπινσον.

Σύμφωνα με το CBS, το οποίο ερευνά αδράνειες του αμερικάνικου στρατού προκειμένου να θέσει επί τάπητος σεξουαλικά εγκλήματα που έχουν τελεστεί εντός του σώματος, ο εφιάλτης για την Μόργκαν Ρόμπινσον ξεκίνησε δύο χρόνια πριν την αυτοκτονία της, όταν ένας εκ των ανωτέρων της, της επιτέθηκε σεξουαλικά ενώ βρισκόταν στο Κουβέιτ. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η μητέρα της, όταν η Μόργκαν κατήγγειλε τις επιθέσεις, οι ανώτεροι αξιωματικοί δεν έκαναν κάτι για να τη βοηθήσουν.

Στη συνέχεια στάλθηκε στο Αφγανιστάν όπου έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από συναδέλφους της. Αυτή τη φορά ήταν αρκετά τρομοκρατημένη και απογοητευμένη από το σύστημα και μετά από τέσσερις μήνες αυτοκτόνησε.

Ο στρατός ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου της και έδωσε έναν φάκελο στη Ντέμπι, ο οποίος όμως σε μεγάλο βαθμό απέκρυπτε πληροφορίες.

Στα σημεία όπου διακρινόταν τι έγραφαν τα έγγραφα, αναφερόταν: «Η λοχίας Ρόμπινσον υπέφερε από σεξουαλικό, φυσικό και ψυχολογικό τραύμα κατά την παραμονή της σε μονάδα στο εξωτερικό. Οι συνέπειες του τραύματός της συνετέλεσαν στον θάνατο της».

«Δεν κατάλαβα πώς μπορούσαν να κάθονται, να με κοιτάζουν στα μάτια και να μου δώσουν αυτόν τον φάκελο», προσέθεσε η μητέρα της αδικοχαμένης εθνοφρορού.

Η ίδια πιστεύει ότι ο στρατός είναι υπεύθυνος για τον θάνατο της Μόργκαν επειδή απέτυχε να ερευνήσει σωστά την πρώτη καταγγελία για σεξουαλική επίθεση και να χειριστεί με ορθό τρόπο αυτό που συνέβαινε.

«Δεν μπορείς να είσαι αστυνομία του εαυτού σου. Πώς μπορούν να ερευνούν τους ίδιους; Δεν μπορούν», προσέθεσε, συμπληρώνοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει μία εξωτερική υπηρεσία η οποία θα εξετάζει τις σεξουαλικές επιθέσεις εντός του σώματος.

Οκτώ μήνες μετά τον θάνατο της Μόργκαν, ο αξιωματικός τον οποίο κατηγόρησε για τη σεξουαλική επίθεση στο Κουβέιτ έλαβε μία γραπτή επίπληξη, την οποία όμως η Ντέμπι θεωρεί αργοπορημένη και ποινή «χάδι».

«Ήταν αυτό που αγαπούσε να κάνει, το έκανε για την πατρίδα της», είπε ακόμα η μητέρα για την κόρη της, η οποία εντάχθηκε στον στρατό το 2010. Η Ντέμπι εξακολουθεί να βασανίζεται από τη σκέψη μήπως της διέφυγε κάτι ή εάν μπορούσε να κάνει κάτι για σώσει τη Μόργκαν.

Σε ερώτηση του CBS, o  στρατός ανέφερε ότι οι αξιωματικοί που διεξήγαγαν την έρευνα για τη σεξουαλική επίθεση προέβησαν στις κατάλληλες ενέργειες εναντίον του εμπλεκόμενου αξιωματικού.

«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο στόχο μας να βάλουμε ένα τέλος στις σεξουαλικές επιθέσεις εντός του στρατεύματος, παρέχοντας την καλύτερη αντίδραση στις καταγγελίες και τιμωρώντας τους υπεύθυνους κατάλληλα», δήλωσε η σύμβουλος σε θέματα πολιτικών του Στρατού Ελίζαμπεθ Βαν Γουίνκλ.

Πηγή: New York Post/reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet