Βραζιλία: Το 92% των κατοίκων του Ρίο ντε Τζανέιρο φοβούνται για τη ζωή τους
Κόσμος

Βραζιλία: Το 92% των κατοίκων του Ρίο ντε Τζανέιρο φοβούνται για τη ζωή τους

Η πλειονότητα των κατοίκων του Ρίο ντε Τζανέιρο φοβούνται για τη ζωή τους σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Folha de S. Paulo.

Συγκεκριμένα, εννέα και πλέον στους δέκα κατοίκους του Ρίο ντε Τζανέιρο φοβούνται ότι θα βρεθούν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών μεταξύ αστυνομικών και εγκληματιών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 92% των ερωτηθέντων φοβάται ότι οι ίδιοι ή κοντινά τους πρόσωπα θα δεχθούν αδέσποτη σφαίρα ή θα τραυματιστούν, ακόμα και θα σκοτωθούν κατά τη διάρκεια μια ένοπλης ληστείας.

Η δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε το ινστιτούτο Datafolha, σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση Βραζιλιάνικο Φόρουμ Ασφαλείας, αποκαλύπτει επίσης ότι το 30% των ερωτηθέντων υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς τον περασμένο χρόνο.

Ανησυχία προκαλούν επίσης τα εξής στοιχεία: το 8% των ερωτηθέντων επιβεβαιώνει ότι οι ίδιοι ή κοντινά τους πρόσωπα τραυματίστηκαν από μια αδέσποτη σφαίρα το 2017 και το 20% λέει ότι του εκλάπησαν αντικείμενα αξίας κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 73% των προσώπων που συμμετείχαν θα ήθελε να φύγει από την πόλη του Ρίο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet