Βρετανία: Ο Ζάκερμπεργκ απείλησε να αποσύρει το Facebook από τη χώρα το 2018
reader.gr
Κόσμος

Βρετανία: Ο Ζάκερμπεργκ απείλησε να αποσύρει το Facebook από τη χώρα το 2018

Ο ιδρυτής του facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ απείλησε να αποσύρει τις επενδύσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο εάν η κυβέρνηση της χώρας δεν χαλάρωνε τη στάση της αναφορικά με τη ρύθμιση των εταιρειών της Silicon Valley. Αυτό προκύπτει από έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Σε απάντηση, ο Ματ Χάνκοκ, ο οποίος πραγματοποίησε τη συνάντηση με τον Ζάκερμπεργκ το 2018 όταν ήταν γραμματέας Πολιτισμού, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να «ενθαρρύνει τη συνεργασία, ώστε να εξασφαλίσει ότι η νομοθεσία είναι αναλογική και φιλική προς την καινοτομία».

Η συζήτηση, που καταγράφηκε στα πρακτικά μιας συνάντησης που είχαν οι δύο άνδρες στο πλαίσιο μιας τεχνολογικής συνόδου κορυφής στο Παρίσι, αποκαλύφθηκε από το γραφείο ερευνητικής δημοσιογραφίας (BIJ).

Ο Ζάκερμπεργκ παραπονέθηκε ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν «αντιτεχνολογική» και αστειεύτηκε ότι η Βρετανία θα μπορούσε να γίνει μία από τις δύο μόνο χώρες που δεν θα μπορούσε να επισκεφθεί. Η άλλη χώρα είναι η Κίνα.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας συναντήθηκε με τον Χάνκοκ, καθώς αντιμετώπισε έντονη κριτική για την αποτυχία να εμφανιστεί ενώπιον επιτροπής βουλευτών που διερευνά το θέμα των ψευδών ειδήσεων.

Στα πρακτικά καταγράφηκε η φράση του ότι το facebook «εξετάζει το ενδεχόμενο να ψάξει αλλού» για να επενδύσει στην Ευρώπη λόγω της κακής δημοσιότητας που έλαβε η εταιρεία από τη Διακομματική Επιτροπή Πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο Χάνκοκ επιδίωξε «ευρύ διάλογο» με τον Ζάκερμπεργκ, ώστε να μπορέσει να προωθήσει το μήνυμα ότι έχει υποστήριξη από το facebook στο υψηλότερο επίπεδο», ανέφεραν τα πρακτικά της συνάντησης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet