Γερμανία: Ύποπτο πακέτο με χειροβομβίδα στην έδρα της κυβέρνησης της Θουριγγίας
Κόσμος

Γερμανία: Ύποπτο πακέτο με χειροβομβίδα στην έδρα της κυβέρνησης της Θουριγγίας

Ύποπτο πακέτο, που είχε παραδοθεί την Παρασκευή το απόγευμα και βρισκόταν μέχρι σήμερα, Δευτέρα, σε αποθηκευτικό χώρο, εντοπίστηκε στην έδρα της κυβέρνησης της Θουριγγίας, στην Ερφούρτη. Το πακέτο, περιείχε κατά πάσα πιθανότητα, μία χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το πακέτο παραδόθηκε από την ταχυδρομική εταιρεία DHL, η οποία την Παρασκευή έγινε στόχος εκβιαστών, μέσω πακέτου που παραδόθηκε σε φαρμακείο του Πότσνταμ και προκάλεσε την εκκένωση της χριστουγεννιάτικης υπαίθριας αγοράς.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελο, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για χειροβομβίδα, ωστόσο διευκρίνισε ότι θα πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι οπλισμένη και αν θα μπορούσε να εκραγεί. Ο ίδιος πάντως χαρακτήρισε «καθαρή εικασία» τον συσχετισμό αυτού του πακέτου με το πακέτο της περασμένης Παρασκευής στο Πότσνταμ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την «Thueringer Allgemeine», ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε σήμερα σε δημοτικό κτήριο στο Ζόντερχάουζεν, 60 χλμ. βόρεια της Ερφούρτης, με αποτέλεσμα ένα τμήμα του κτηρίου να εκκενωθεί.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet