Γκουτέρες: Είναι ώρα για ενότητα, όχι για να μειώνονται οι πόροι του ΠΟΥ
REUTERS/YANA PASKOVA
Κόσμος

Γκουτέρες: Είναι ώρα για ενότητα, όχι για να μειώνονται οι πόροι του ΠΟΥ

Έκκληση για ενότητα στη διαχείρηση της πανδημίας του κορωνοϊού απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, και τόνισε ότι «δεν είναι η ώρα» να συρρικνώνονται οι πόροι που έχει στη διάθεσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι αναστέλλει τη συνεισφορά της χώρας του στη χρηματοδότηση του διεθνούς οργανισμού με έδρα τη Γενεύη εξαιτίας της «κακής» διαχείρισης που του προσάπτει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Γκουτέρες επισήμανε ότι «δεν είναι η ώρα να μειώνονται οι πόροι που διαθέτει για τις επιχειρήσεις του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ή οποιαδήποτε άλλη ανθρωπιστική οργάνωση που συμμετέχει στον αγώνα» εναντίον της πανδημίας. «Είναι ώρα για ενότητα», είναι ώρα «η διεθνής κοινότητα να εργαστεί μαζί, με αλληλεγγύη, για να σταματήσει αυτόν τον ιό και τις καταστροφικές συνέπειές του», πρόσθεσε.

«Είναι πεποίθησή μου ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρέπει να υποστηριχθεί διότι είναι απόλυτα απαραίτητος στις προσπάθειες όλου του κόσμου να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της (ασθένειας) COVID-19», υπογράμμισε ο Γκουτέρες. Εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι θα δοθεί μελλοντικά η ευκαιρία να εξεταστεί «ο τρόπος που αντέδρασαν» όλοι όσοι «ενεπλάκησαν στην κρίση» που συνεχίζεται.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP/naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet