ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που φαίνονται σε βίντεο να σπρώχνουν και να ρίχνουν στο έδαφος 75χρονο
VIA REUTERS TV/WBFO
Κόσμος

ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που φαίνονται σε βίντεο να σπρώχνουν και να ρίχνουν στο έδαφος 75χρονο

Σε διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών τέθηκαν την Πέμπτη 4/6 δύο αστυνομικοί στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, οι οποίοι φαίνονται σε βίντεο να σπρώχνουν και να ρίχνουν στο έδαφος έναν 75χρονο λευκό άνδρα, την ώρα που συνεχίζονταν για 10η νύχτα οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από αστυνομικούς.

Το βίντεο, το οποίο τράβηξε ένας δημοσιογράφος του τοπικού δημόσιου ραδιοσταθμού WBFO και το ανήρτησε στον ιστότοπό του και στον λογαριασμό του στο Twitter, δείχνει έναν άνδρα με λευκά μαλλιά να πλησιάζει γραμμή αστυνομικών με εξοπλισμό για την αντιμετώπιση ταραχών. Ένας από αυτούς τον σπρώχνει με ένα γκλομπ και ένας δεύτερος με το χέρι του.

VIA REUTERS TV/WBFO

«Ταράχτηκα πολύ από το βίντεο» δήλωσε ο δήμαρχος του Μπάφαλο, Μπάιρον Μπράουν. «Έπειτα από μέρες ειρηνικών διαδηλώσεων και ορισμένες συναντήσεις μεταξύ εμού, της ηγεσίας της αστυνομίας και μελών της κοινότητας, το αποψινό γεγονός είναι αποκαρδιωτικό» πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Το περιστατικό προκάλεσε ευρέως την καταδίκη χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι διαδηλωτές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας.

Το βίντεο από το Μπάφαλο δείχνει τους περισσότερους από τους αστυνομικούς να προσπερνούν τον άνδρα που έπεσε, μολονότι ο αστυνομικός που τον έσπρωξε με το γκλομπ αρχίζει να σκύβει πάνω του, προτού τον απομακρύνει ένας άλλος αστυνομικός. Κάποιος ακούγεται να καλεί ιατρική βοήθεια. 

Αφού είδε το βίντεο, ο διοικητής της αστυνομίας του Μπάφαλο, Μπάιρον Λόκγουντ, έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας και έθεσε σε διαθεσιμότητα τους δύο αστυνομικούς, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μπράουν. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, δήλωσε στο Twitter ότι μίλησε με τον δήμαρχο του Μπάφαλο και συμφώνησαν ότι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται θα πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα, εν αναμονή επίσημης έρευνας. «Οι αστυνομικοί θα πρέπει να επιβάλουν -όχι να παραβιάζουν- τοn νόμο» έγραψε.

Σύμφωνα με τον Μπράουν, ο 75χρονος νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση στο Erie County Medical Center Hospital στο Μπάφαλο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet