ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 τραυματίες λόγω έκρηξης και φωτιάς σε πολεμικό πλοίο
twitter/Gregg Favre
Κόσμος

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 τραυματίες λόγω έκρηξης και φωτιάς σε πολεμικό πλοίο

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν από φωτιά και έκρηξη σε σκάφος αμφίβιας επίθεσης του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που ήταν ελλιμενισμένο σε ναυτική βάση στην Καλιφόρνια.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα στα οποία εικονίζεται πυκνός γκρίζος καπνός να υψώνεται από το USS Bonhomme Richard, δεμένο στην αποβάθρα της βάσης του στο Σαν Ντιέγκο για συντήρηση. Γύρω από το πλοίο, μήκους 257 μέτρων, πυροσβεστικά σκάφη χρησιμοποιούσαν αντλίες νερού.

Η έκρηξη, η αιτία της οποίας παραμένει άγνωστη, έγινε ενώ πάνω στο σκάφος βρίσκονταν 160 ναύτες και αξιωματικοί. Σύμφωνα με το αμερικανικό Π.Ν., 17 μέλη του πληρώματος του σκάφους και τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Πολλοί πυροσβέστες εξάλλου υπέστησαν εγκαύματα ή εισέπνευσαν καπνό, σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ.

Όλα τα μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο -στη θάλασσα φθάνουν ως και τα 1.000- έχουν πλέον εγκαταλείψει το σκάφος, διευκρίνισε το αμερικανικό Π.Ν..

Η φωτιά υπάρχει κίνδυνος να συνεχιστεί «για μέρες» και το σκάφος χωρητικότητας 41.150 τόνων ενδέχεται να «καεί ίσαμε την ίσαλο γραμμή», προειδοποίησε μιλώντας στο CNN ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος του Σαν Ντιέγκο, Κόλιν Στόουελ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters/naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet