«Κενή» δήλωση της UNICEF για τα παιδιά που πεθαίνουν στη Γιούτα
Κόσμος

«Κενή» δήλωση της UNICEF για τα παιδιά που πεθαίνουν στη Γιούτα

Μια «κενή» δήλωση εξέδωσε την Τρίτη η UNICEF για να διαμαρτυρηθεί και να εκφράσει την οργή της για τον θάνατο τόσων παιδιών στον πολιορκούμενο θύλακα της ανατολικής Γούτα και στη γειτονική Δαμασκό, στη Συρία.

«Καμία λέξη δεν θα φέρει δικαιοσύνη για τα παιδιά που σκοτώθηκαν, τις μητέρες τους, τους πατεράδες τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα», ξεκινά το δελτίο Τύπου του περιφερειακού διευθυντή της UNICEF Γκέερτ Καπελέρε. Ακολουθούν δέκα κενές γραμμές σε εισαγωγικά, που υποδηλώνουν ότι λείπει κείμενο και μια επεξηγηματική υποσημείωση. «Η UNICEF εκδίδει αυτή την κενή δήλωση. Δεν έχουμε πλέον λόγια για να περιγράψουμε τον πόνο των παιδιών και την οργή μας», αναφέρεται στο κείμενο. «Έχουν εκείνοι που προκαλούν τον πόνο ακόμη λόγια για να δικαιολογήσουν τις βάρβαρες ενέργειές τους;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ πολιορκούν για χρόνια περίπου 400.000 αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στην ανατολική Γούτα, όμως η πολιορκία εντάθηκε φέτος και οι επιθέσεις στον θύλακο εντάθηκαν. Οι τακτικές πολιορκίας και οι επιθέσεις αδιακρίτως σε περιοχές αμάχων αντίκεινται στο διεθνώς συμφωνημένο «δίκαιο του πολέμου».

Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στην ανατολική Γούτα στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές, πυραυλικά πλήγματα και βομβαρδισμό της περιοχής χθες, πρόσθεσε.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet