Μακάβρια selfie από τον δράστη του αποκεφαλισμού στη Γαλλία
Κόσμος

Μακάβρια selfie από τον δράστη του αποκεφαλισμού στη Γαλλία

Ενώ πλέον ο κατηγορούμενος ως δράστης στην επίθεση έξω από τη Λυόν έχει αρχίσει να μιλάει στους ανακριτές, οι γαλλικές αρχές συνεχίζουν εντατικά την έρευνα και φρικιαστικές πληροφορίες βγαίνουν στη δημοσιότητα. Ο δράστης φέρεται να έστειλε φωτογραφία selfie με τον ίδιο και το κομμένο κεφάλι του θύματος σε καναδικό αριθμό.

Το πού βρίσκεται ο παραλήπτης είναι υπό διερεύνηση, όπως και το εάν ο κατηγορούμενος Γιασίν Σαλχί έχει σχέση με τζιχαντιστικά δίκτυα.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές από την έρευνα, στο κινητό του συλληφθέντα βρέθηκαν δύο φωτογραφίες αμέσως μετά τον αποκεφαλισμό του θύματος, πρώην εργοδότη του. Μία με το κομμένο κεφάλι και μία με τον Σαλχί μαζί με το κομμένο κεφάλι.

Η δεύτερη, την οποία ο Σαλχί τράβηξε μόνος του, στάλθηκε μέσω WhatsApp σε καναδικό αριθμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλούνται μεταξύ άλλων η Monde και το Reuters. Η ταυτοποίηση του παραλήπτη δεν έχει ακόμη γίνει, ούτε και είναι σαφές εάν βρίσκεται στον Καναδά ή σε άλλο μέρος (οι αναφορές αφήνουν να εννοηθεί τις «θερμές ζώνες» της Μέσης Ανατολής).

Oι καναδικές υπηρεσίες περιορίστηκαν επισήμως στο ότι συνεργάζονται στην έρευνα, χωρίς να διευκρινίζουν με ποιον τρόπο.

Η εκπρόσωπος της γαλλικής εισαγγελίας, Ανιές Τομπό-Λεκουίβρ, ανέφερε ότι ο ύποπτος ξεκίνησε να μιλά στις αρχές, παρά την αρχική του άρνηση. Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Η εισαγγελία ανέφερε ότι ακόμη δεν είναι γνωστό πού δολοφονήθηκε το θύμα και αποκεφαλίστηκε η σορός.

Η νεκροψία έδειξε σημάδια ασφυξίας που εμφανίζουν πιθανό το ενδεχόμενο πάλης, και, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι ιατροδικαστές δεν έχουν καταλήξει στο πότε επήλθε ο θανάτος, πριν ή μετά τον αποκεφαλισμό.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet