Μαϊμούδες – «στρατιώτες» στην Κίνα
Κόσμος

Μαϊμούδες – «στρατιώτες» στην Κίνα

Οι μαϊμούδες είναι το νέο «όπλο» του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας. Η κινεζική Πολεμική Αεροπορία έχει «επιστρατεύσει» τα συμπαθή αυτά ζώα για να προστατεύουν τις εγκαταστάσεις της διώχνοντας τα πουλιά που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών.

Πριν από τις μαΐμούδες οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας είχαν δοκιμάσει τα πάντα, από σκιάχτρα μέχρι ειδικά δίχτυα, πυροτεχνήματα, ακόμα και εξόντωση των φωλιών με πυρομαχικά. Όμως όλα αυτά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη δράση των πουλιών που ζουν γύρω από στρατιωτικά αεροδρόμια. Έτσι άρχισε η εκπαίδευση μιας μικρής ομάδας από μαΐμούδες μακάκες που δοκιμαστικά «ανέλαβαν υπηρεσία» σε μια αεροπορική βάση της Κίνας.

Οι μαϊμούδες παρουσιάστηκαν με δόξακαι τιμή από τη στρατιωτική ηγεσία με φωτογραφίες στις οποίες επιδεικνύουν τα κατορθώματά τους, καθώς όταν δίνεται το ειδικό πρόσταγμα, οι μακάκες σκαρφαλώνουν στα δέντρα και διώχνουν τα πουλιά που φωλιάζουν εκεί. Οι μακάκες αυτοί καταστρέφουν έξι με οκτώ φωλιές την ημέρα και τα πουλιά δεν επιστρέφουν στις κατεστραμμένες φωλιές, αφού οι μακάκες αφήνουν πάνω στο δέντρο μια δυσάρεστη μυρωδιά που τα αποτρέπει από το να ξαναχτίσουν στο ίδιο δέντρο το «σπίτι» τους.

Ο Σου Τσουάνγκ, ανώτερος αξιωματικός της Αεροπορίας δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Πλέον δεν ανησυχούμε, αφού έχουμε αναπτύξει το δικό μας μυστικό όπλο εναντίον των πτηνών».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet