«Ναι» του SPD στις διερευνητικές συζητήσεις με το CDU
Κόσμος

«Ναι» του SPD στις διερευνητικές συζητήσεις με το CDU

«Πράσινο φως» από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την έναρξη διερευνητικών συζητήσεων με το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό Κομμα (CSU).

Το κόμμα δέχθηκε τη σχετική εισήγηση του προέδρου του, Μάρτιν Σουλτς. Όπως δήλωσε η Αντρέα Νάλες, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του SPD, το κόμμα της θα πάει «στις διερευνητικές συζητήσεις ανοιχτό και θα συμμετάσχουμε εποικοδομητικά . Θέλουμε να συζητήσουμε για πολιτική η οποία να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη. Το θέμα είναι η συνοχή τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη».

Τα κόμματα θα πραγματοποιήσουν την επόμενη Τετάρτη συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών και επικεφαλής Κοινοβουλευτικών Ομάδων προκειμένου να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών. Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, οι διερευνητικές συνομιλίες θα ξεκινήσουν αρχές Ιανουαρίου και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες. Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Συνέδριο του SPD προκειμένου να αποφασιστεί η έναρξη των προγραμματικών διαπραγματεύσεων. Το Συνέδριο θα μπορούσε να οριστεί για τις 14 Ιανουαρίου, δήλωσε ο κ. Σουλτς και υπενθύμισε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες δεν ισοδυναμούν με προγραμματικές διαπραγματεύσεις.

«Παραμένει ανοιχτό το αν οι συνομιλίες θα οδηγήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης. Θέλουμε μια διαφορετική κουλτούρα διακυβέρνησης. Δεν θα υπάρξει συνέχεια όπως μέχρι τώρα», δήλωσε ο αρχηγός του SPD.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet