Στάχτη πευκοδάσος κάτω από τον Βεζούβιο
Κόσμος

Στάχτη πευκοδάσος κάτω από τον Βεζούβιο

Την αντοχή των δυνάμεων της ιταλικής Πυροσβεστικής δοκιμάζουν τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα στη νότια Ιταλία, τόσο κάτω από τον Βεζούβιο όσο και σε διάφορα σημεία της Σικελίας. Πολύτιμο πευκοδάσος στο ηφαίστειο έχει καεί ολοσχερώς, ενώ στη Σικελία απειλήθηκαν από τις φλόγες και κατοικημένες περιοχές.

Από τα μέσα Ιουνίου, ο αριθμός των πυρκαγιών στη χώρα έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ δεκαετίας για την εποχή: Οι ιταλικές υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι από τις 15 Ιουνίου έχουν επέμβει από αέρος σε 430 περιστατικά.

Την Τετάρτη, στους πρόποδες του Βεζούβιου παρέμεναν ενεργά τρία μέτωπα (σε Οταβιάνο, Τόρε ντελ Γκρέκο και Οτταβιάνο). Οι φωτιές είχαν ξεκινήσει από τα προηγούμενα 24ωρα και την Τρίτη ο καπνός ήταν ορατός από την ίδια τη Νάπολη μέχρι την Πομπηία, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ιδιαίτερα λυπηρές για τους Ιταλούς είναι οι εικόνες από καμένο πευκοδάσος κάτω από το Βεζούβιο, τμήμα του εθνικού πάρκου του ηφαιστείου: Το δάσος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Repubblica, είχε αρχίσει να φυτεύεται το 1939 και η δενδροφύτευση ολοκληρώθηκε το 1942, παρά τις δυσκολίες λόγω του πολέμου.

Νοτιότερα, στη Σικελία, δύο ξεχωριστά μέτωπα ήταν ακόμη ενεργά την Τετάρτη στην περιοχή της Κατάνια, όπου σύμφωνα με το Ansa απειλήθηκαν και σπίτια.

Κατοικίες απειλήθηκαν και στην Μεσσήνη, στο βορειοανατολικό άκρο της Σικελίας, όπου οι πυρκαγιές βρίσκονταν την Τετάρτη ακόμη σε εξέλιξη.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet