Σφοδρή μάχη κατά του ISIS στη Συρία
Κόσμος

Σφοδρή μάχη κατά του ISIS στη Συρία

Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του διεξάγουν σήμερα σφοδρή μάχη εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σε θύλακο νοτίως της Δαμασκού που ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση. Αυτόπτες μάρτυρες του Reuters, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και η κρατική τηλεόραση έκαναν λόγο για σφοδρές μάχες με χρήση πυρών πυροβολικού και μικρών όπλων.

Ο στρατός προώθησε πολύ τις θέσεις του, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ο κυβερνητικός στρατός ελέγχει πλέον αρκετά κτήρια στην περιοχή, όπου η δόμηση είναι πυκνή.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες που δείχνουν άρματα μάχης να διασχίζουν αγρούς στις παρυφές του θυλάκου, που περιλαμβάνει τμήματα της συνοικίας αλ-Κάνταμ, την περιοχή αλ-Χατζάρ αλ-Ασουάντ και τον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ.

Αυτόν τον μήνα ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ-Άσαντ, νίκησε τους αντάρτες στο μεγαλύτερο προπύργιό τους κοντά στη Δαμασκό, την Ανατολική Γούτα, και έκτοτε έχει επικεντρωθεί στην εξουδετέρωση της αντίστασης σε μερικούς μικρότερους θυλάκους κοντά στη συριακή πρωτεύουσα.

Εξάλλου ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σήμερα, αφού συναντήθηκε στη Μόσχα με τους ομολόγους του της Τουρκίας και του Ιράν, ότι οι τρεις χώρες πρέπει να βοηθήσουν την κυβέρνηση της Συρίας να καθαρίσει τη χώρα της από τους τρομοκράτες.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε από την πλευρά του ότι η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία πρέπει να δουλέψουν μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη για να εξασφαλίσουν τη νομιμότητα οποιασδήποτε πολιτικής λύσης στη Συρία, καθώς οποιαδήποτε στρατιωτική λύση θα ήταν παράνομη και μη βιώσιμη.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet