Τουλάχιστον 48 νεκροί στην Ινδονησία μετά από σεισμό και τσουνάμι
Κόσμος

Τουλάχιστον 48 νεκροί στην Ινδονησία μετά από σεισμό και τσουνάμι

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισχυρό σεισμό που προκάλεσε τσουνάμι και έπληξε την πόλη Παλού στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας, την Παρασκευή, ενώ οι Αρχές προειδοποιούν ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί κι άλλο.

Ένα τσουνάμι ύψους έως και δύο μέτρων σάρωσε την πόλη Παλού, αφότου το τουριστικό θέρετρο επλήγη από ισχυρό σεισμό 7,5 βαθμών. Ερασιτεχνικά βίντεο που μεταδόθηκαν από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς δείχνουν τα νερά της θάλασσας να σκεπάζουν τα σπίτια κατά μήκος της ακτογραμμής, σκορπίζοντας εμπορευματοκιβώτια και πλημμυρίζοντας ένα τέμενος στην πόλη.

«Σοροί θυμάτων βρέθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες, επειδή άνθρωποι χτυπήθηκαν από συντρίμμια κτηρίων που είχαν καταρρεύσει ή παρασύρθηκαν από τα νερά του τσουνάμι», δήλωσε το Σάββατο ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ανακούφισης Εθνικών Καταστροφών.

Η περιοχή επλήγη την Παρασκευή από έναν σεισμό ο οποίος κατέστρεψε σπίτια, προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον 10 στην πόλη Ντονγκάλα, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, ανέφεραν οι Αρχές.

Ο σεισμός και το τσουνάμι προκάλεσαν διακοπές ρεύματος που έκοψε τις επικοινωνίες στην πόλη.

Το Σάββατο οι Αρχές εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες να συντονίσουν τις σωστικές προσπάθειες χωρίς ρεύμα και επικοινωνίες, καθώς η περιοχή σειόταν από μετασεισμούς.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet