Τουρκία: Λαοθάλασσα στην κηδεία του 15χρονου
Κόσμος

Τουρκία: Λαοθάλασσα στην κηδεία του 15χρονου

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει πλήθος χιλιάδων διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι της Άγκυρας, την Τετάρτη 12 Μαρτίου σε διαδήλωση με αφορμή τον θάνατο του 15 χρονου αγοριού Μπερκίν Ελβάν.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης για την κηδεία του παιδιού.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιζιλάι στο κέντρο της πρωτεύουσας, φώναξαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και επιχείρησαν να αποκλείσουν την κυκλοφορία, προκαλώντας την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες τους περιέλουσαν με χημικά, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές τραυματίσθηκαν και πολλοί άλλοι τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν είχε τραυματιστεί σοβαρά το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στην Κωνσταντινούπολη, όταν χτυπήθηκε από δακρυγόνο.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους των πόλεων όλης της χώρας, μετά την κηδεία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος υπέκυψε την Τρίτη 11 Μαρτίου, στα τραύματα που είχε υποστεί στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του περασμένου Ιουνίου.

«Προσπαθούν να βάλουν φωτιά στους δρόμους 18 ημέρες πριν από τις εκλογές, αυτό δεν είναι δημοκρατική στάση» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

«Απευθύνω έκκληση προς τις εργοδοτικές οργανώσεις, τα συνδικάτα και της μη κυβερνητικές οργανώσεις που προκαλούν επεισόδια να επιδείξουν υπευθυνότητα. Όποιος έχει προβλήματα πρέπει να τα λύσει στην κάλπη στις 30 Μαρτίου» πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet