«Τρομάζει» το νέο οπλοστάσιο της Κίνας – Περιλαμβάνει και υπερηχητικούς πυραύλους
reader.gr
Κόσμος

«Τρομάζει» το νέο οπλοστάσιο της Κίνας – Περιλαμβάνει και υπερηχητικούς πυραύλους

Ο εκσυγχρονισμός των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης της χώρας και ήδη οι κινήσεις που έχουν γίνει… τρομάζουν.

Ο στόχος του προέδρου Xi Jinping είναι ως και το 2050 η Κίνα να έχει εξελιχθεί σε έναν στρατιωτικό παίκτη παγκόσμιας κλάσης, ώστε να μπορεί να συγκριθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ήδη το νέο οπλοστάσιο της χώρας είναι εντυπωσιακό καθώς, μεταξύ άλλων, έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα και χρόνος για να αναπτυχθούν οι νέοι υπερηχητικοί πύραυλοι.

Οι πύραυλοι DF-17, που πρωτοπαρουσιάστηκαν πριν από ενάμισι χρόνο, είναι οι πιο γρήγοροι έχουν εξελιγμένους αισθητήρες ενώ είναι χαρακτηριστικό πως τόσο τα συστήματα καθοδήγησης όσο και ο τρόπος εκτόξευσης και στόχευσης συγκρίθηκαν με την κατασκευή της ατομικής βόμβας.

Παράλληλα, ο κινεζικός στρατός έχει επενδύσει πάνω στα μαχητικά drones που φέρουν οπλικό σύστημα και μπορούν να μείνουν στον ουρανό ψάχνοντας για τον στόχο τους, περίπου 40 λεπτά.

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Κίνα έχει πυρηνικά όπλα. Το οπλοστάσιο περιλαμβάνει υπερηχητικούς πυραύλους που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και υποβρύχια όπλα.

Τέλος, δύο άλλοι τομείς που επενδύουν οι κινέζοι, είναι η βιολογία των στρατιωτών τους αλλά και η εκπαίδευση.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet