Στο έλεος των πυρκαγιών η νότια Αυστραλία
Κόσμος

Στο έλεος των πυρκαγιών η νότια Αυστραλία

Περισσότερα από 100 σπίτια κατέστρεψαν οι δασικές πυρκαγιές σε περιοχές της νότιας Αυστραλίας ανήμερα των Χριστουγέννων. Σύμφωνα τις αρχές δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Οι πυρκαγιές έπληξαν δύο πόλεις νοτιοδυτικά της Μελβούρνης, τη Γουάι Ρίβερ και τη Σεπαρέσιον Κρικ, όπου πολλές από τα 116 πληγείσες κατοικίες ήταν εξοχικά σπίτια. Δύναμη περίπου 500 πυροσβεστών επιχειρεί για να θέσει υπό έλεγχο τις φωτιές.

Σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο, ο πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτόρια, Ντάνιελ Άντριους, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι πυρκαγιές δεν προκάλεσαν ανθρώπινα θύματα, αντίθετα με εκείνες του 2009 που άφησαν πίσω τους 173 νεκρούς και χιλιάδες σπίτια να έχουν γίνει στάχτη.

«Μπορούμε να ξαναχτίσουμε τα σπίτια, φυσικά. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα» δήλωσε.

Η φωτιά κοντά στην παράκτια πόλη Λορν προκλήθηκε από έναν κεραυνό στις 19 Δεκεμβρίου, αλλά ενισχύθηκε την Παρασκευή λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.

Νωρίτερα, ο Κρεγκ Λάπσλεϊ, ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας και επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων είχε δηλώσει ότι 53 σπίτια καταστράφηκαν από τις φλόγες.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις σε αρκετές παράκτιες περιοχές στη Βικτόρια και έχουν προβλέψει επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και περισσότερες πυρκαγιές με τον ερχομό του νέου έτους.

To τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Australia μετέδωσε ότι οι πυρκαγιές αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet