Οι Εθνικές Εκλογές 2023 λεπτό προς λεπτό στο «Ε»
Επικαιρότητα

Οι Εθνικές Εκλογές 2023 λεπτό προς λεπτό στο «Ε»

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό από το enypografa.gr την Κυριακή 21 Μαΐου: 

  • Την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.
  • Τις πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα. 
  • Τη ροή των αποτελεσμάτων. 
  • Τα αναλυτικά αποτελέσματα στους 14 Δήμους της εκλογικής περιφέρειας Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών

Δείτε εδώ τον εκλογικό οδηγό του… Βόρειου ψηφοφόρου 

Γιάνης Βαρουφάκης: Η Δημοκρατία είναι ατελής, κολοβή, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης έφτασε λίγο μετά τις 09.30, στη Λεωφόρο Ειρήνης και Αγίου Νικολάου 2 στο Πέραμα (εκλογικά τμήματα από 436 έως 439) για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

«Μαγική στιγμή πίσω από το μπλε παραβάν, εξασφαλίζει μια ελπίδα τίποτε παραπάνω. Μια ελπίδα κυρίαρχης απόφασης του λαού μας μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Τα λαϊκά εισοδήματα είναι λιγότερο από τα μισά από εκείνα που ήταν πριν από 13 χρόνια. Έχουμε “χάσει” σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά που συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό. Έχουμε δεκάδες χιλιάδες, για να μην πω εκατοντάδες χιλιάδες, που αυτή τη στιγμή δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας στη Ρόδο, στην Κρήτη, στα τουριστικά θέρετρα.

Στους οποίους η εξουσία έχει στερήσει το δικαίωμα που εγώ είχα σήμερα, να ψηφίσω. Παρ’ όλα αυτά η ελπίδα αυτή, πιστεύω, σήμερα να ευοδωθεί. Θα δώσει τη θέση της σε κάτι πιο στέρεο. Πάντως, μέχρι να τελειώσει η διαδικασία, καλές κάλπες σε όλες και όλους. Η Δημοκρατία είναι ατελής, κολοβή, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε. Θυσιάσθηκαν γενιές ολόκληρες, πρέπει να την κάνουμε πραγματική» είπε ο Γιανης Βαρουφάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια της επόμενης ημέρας ανέφερε «πάντα η ζωή έχει Plan B», σημειώνοντας πως «δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ιδίως στην πολιτική».

Πηγή: iefimerida.gr

Νίκος Ανδρουλάκης: Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431), στις 10:00. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε τον τόπο καταγωγής του, το Αρκαλοχώρι, καθώς οι κάτοικοι στο μεγάλο χωριό του Ηρακλείου έχουν περάσει πολλές δυσκολίες τα τελευταία δύο χρόνια λόγω του μεγάλου σεισμού που προκάλεσε ζημιές και καταστροφές.

Εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: «Και τώρα ήρθε η ώρα του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε. Τους καλώ να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα, τη διχόνοια, σε όσους τα κάνουν όλα μόνο για την εξουσία».

«Σήμερα ήρθα εδώ να ασκήσω τα εκλογικά μου δικαιώματα, στον τόπο καταγωγής μου, στο Αρκαλοχώρι. Δύο χρόνια μετά τον σεισμό οι πολίτες του Αρκαλοχωρίου ζουν υπό δραματικές συνθήκες στα κοντέινερ» πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Πηγή: reader.gr

Δ. Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:00 το πρωί στο 152ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Λαμιέων (πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας).

«Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα. Ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία έχει αποκτήσει τεράστια πείρα», είπε λίγο αφότου ψήφισε ο κ. Κουτσούμπας. «Καλούμε τον κάθε Έλληνα να έρθει να ψηφίσει ενισχύοντας το ΚΚΕ, που θα είναι δύναμη για τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε.

Πηγή: reader.gr

Αλέξης Τσίπρας: Η αλλαγή είναι στα χέρια του λαού μας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας προσήλθε στις 10:30 το πρωί στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, στο 27o και 30o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Χιλιανδαρίου 2-4 στην Κυψέλη, προκειμένου να ψηφίσει στις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξή του στο εκλογικό τμήμα συνομίλησε με τη δικαστική αντιπρόσωπο και τη ρώτησε για την προσέλευση του κόσμου, η οποία του απάντησε ότι προς το παρόν είναι μειωμένη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. περίμενε τη σειρά του για να περάσει στο παραβάν και να ψηφίσει. 

«Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Σήμερα είναι μια μέρα ελπίδας που οι πολίτες έχουν στα χέρια τους να γίνει πράξη το πλειοψηφικό αίτημα να αλλάξει πορεία η χώρα. Να αφήσουν πίσω τους μία κυβέρνηση που δεν νιώθει τις ανάγκες των πολλών και να ανοίξουν τον δρόμο σε μία κυβένρηση προοδευτικής με νέα πρόσωπα, κυρίως όμως με νέο ήθος. Η αλλαγή είναι στα χέρια του λαού μας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στις 10:39 στο 7ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς, μαζί με το γιο του Κωνσταντίνο και την κόρη του Δάφνη και έτυχε θερμής υποδοχής με χειροκροτήματα  από τον κόσμο που βρισκόταν και στελέχη της Ν.Δ.

Ο πρωθυπουργός, μπαίνοντας στο εκλογικό τμήμα, χαιρέτησε τον κόσμο που βρισκόταν εκεί και έδωσε τόσο την παραδοσιακή του ταυτότητα όσο και την ψηφιακή του ταυτότητα, που βρίσκεται στο wallet του κινητού του, μιας και είναι πρώτη φορά που μπορεί να γίνει η χρήση της στις εκλογές. 

Μαζί του ψήφισαν και ο γιος του και η κόρη του, τους οποίους περίμενε να ολοκληρώσουν την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος για να αναχωρήσουν μαζί. 

Εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Καταρχάς χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες. Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας. 

Για υψηλότερους μισθούς, περισσότερες και καλύτερες δουλειές, ένα πιο αποτελεσματικο ΕΣΥ, λιγότερες ανισότητες, μια πατρίδα πιο ισχυρή με σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη. 

Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Σήμερα η ευθύνη περνάει στα χέρια σας. Αλλά είμαι απολύτως σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μια  ακόμα καλύτερη μέρα για την πατρίδα μας».

Πηγή: reader.gr

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Εύχομαι και ελπίζω να έχουμε την πιο πλατιά συμμετοχή

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ψήφισε σε σχολείο του Κεραμεικού λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

H κυρία Σακελλαροπούλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, κοντά στο σπίτι της, στις οδούς Μηλιαράκη 57-59 & Κουρτίδου.

«Εύχομαι και ελπίζω να έχουμε την πιο πλατιά συμμετοχή. Θα είναι η καλύτερη επιβεβαίωση για τη Δημοκρατία», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet