Συνομιλίες σοκ Ηλ. Κασιδιάρη – Π. Μπαλτάκου
Πολιτική

Συνομιλίες σοκ Ηλ. Κασιδιάρη – Π. Μπαλτάκου

Παραιτήθηκε από γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου ο Παναγιώτης Μπαλτάκος μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη συνομιλίας του με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

«Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε», αναφέρει στη δήλωση παραίτησής του.

Προηγήθηκε κύμα αντιδράσεων σε βάρος του μετά τις καταγγελίες του κ. Η. Κασιδιάρη ότι ο πρώτος είχε συνομιλία μαζί του, στην οποία, μεταξύ άλλων, παραδέχθηκε κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

«Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Π. Μπαλτάκος» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από τα γραφεία της Ν.Δ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το enikos.gr, δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος αμέσως μετά την υποβολή της παραίτησής του. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες ο κ. Π. Μπαλτάκος λέει σε συνεργάτες του που επικοινώνησαν μαζί του «Έπαιξα επικίνδυνο παιχνίδι για το καλό της παράταξης και της χώρας μου».

Ο διάλογος Η. Κασιδιάρη – Π. Μπαλτάκου

«ΚΑΣ.: Όταν κατ΄ αρχήν όταν βγήκα εγώ τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις;
ΜΠΑΛ.: Ήταν στην Αμερική τότε.
ΚΑΣ.: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά.
ΜΠΑΛ.: Σοκ και δέος. Χαμός έγινε, της πουτάνας… δεν με πήρε εμένα, του ΄χα πει ότι αυτά που κάνεις… του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι΄ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δυο και τους γάμησε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: “με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε, τι είναι αυτά ξεφτιλίστικα”. Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι: τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα γειά σας και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς.
ΚΑΣ.: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφ΄ ότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε κωλοτούμπα.
ΜΠΑΛ.: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.
ΚΑΣ.: Ναι, ωραία δεν υπήρχε τίποτα.
ΜΠΑΛ.: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο… όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: ε, τι θα κάνει ο ανακριτής;. Ο ανακριτής όμως δεν είχε κανένα στοιχείο. Κανένα.
ΚΑΣ.: Ούτε για τους άλλους είχε όμως…
ΜΠΑΛ.: Μα με τους άλλους ήτανε… (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας).
ΚΑΣ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;
ΜΠΑΛ.: Και οι δυο.
ΚΑΣ.: Δένδιας, Αθανασίου;
ΜΠΑΛ.: Ποιος άλλος να το κάνει…
ΚΑΣ.: Και τι λέει ο Σαμαράς γι΄ αυτά; Έχει συναίσθηση του τι γίνεται;
ΜΠΑΛ.: Όχι, στην αρχή δεν είχε… τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ… αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά 2% – μου λέει – θα πάνε … του λέω: εγώ σου λέω 20% θα πάνε . Μου λέει: Είσαι μαλάκας .
ΚΑΣ.: Ποιος του ΄πε να τα κάνει αυτά;
ΜΠΑΛ.: Πρώτ΄ απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ΄ το να έχει προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΑΣ.: Κόβει ψήφους εντάξει;
ΜΠΑΛ.: Είναι λογικό.
ΚΑΣ.: Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;
ΜΠΑΛ.: Τον πούστη… απίστευτο πράγμα, απίστευτο.
ΚΑΣ.: Κι αυτά που είπε ο Ρουπακιώτης;
ΜΠΑΛ.: Αυτό είναι σίγουρο, αφού το ΄κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί.
ΚΑΣ.: Η Γκουτζαμάνη, αυτά τα πράγματα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου.
ΜΠΑΛ.: (κάνει τον σταυρό του).
ΚΑΣ.: Θεούσα.
ΜΠΑΛ.: Ναι.
ΚΑΣ.: Πώς τα ΄κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος;
ΜΠΑΛ.: Την πείσανε ότι: είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετοι με τον Χριστιανισμό.
ΚΑΣ.: Ποιος την έπεισε γι΄ αυτά τα πράγματα;
ΜΠΑΛ.: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας.
ΚΑΣ.: Να πας στον Εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία: ότι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος αυτό πρέπει να κάνεις.
ΜΠΑΛ.: Άμα το κάνω αυτό τώρα θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα την βάλει στο αρχείο.
ΚΑΣ.: Λες ε;
ΜΠΑΛ.: Ε, βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Γκουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Γκουτζαμάνη στον εαυτό της;
ΚΑΣ.: Πώς μπήκε η Γκουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;
ΜΠΑΛ.: Αφού είναι απ’ το ίδιο χωριό.
ΚΑΣ.: Άρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο.
ΜΠΑΛ.: Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ΄ το ίδιο χωριό είναι από απέναντι χωριά, έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομίληκοι σχεδόν. Είναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε».

Επεισόδια στη Βουλή από τον γιό του Παναγιώτη Μπαλτάκου

Άγρια επεισόδια με χειροδικίες και ύβρεις διαδραματίστηκαν το απόγευμα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή  με πρωταγωνιστή τον υιό του κ. Π. Μπαλτάκου ο οποίος υπηρετεί στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ).

Ο γιος του Παναγιώτη Μπαλτάκου χτυπούσε τις πόρτες των γραφείων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και επιτέθηκε σε κάποιους από αυτούς αλλά και σε υπαλλήλους.

Φέρεται να χαστούκισε τον Μιχάλη Αρβανίτη και να χτύπησε τον βουλευτή Νίκο Κούζηλο, αλλά και να επιτέθηκε με κλωτσιές κατά του Αρτέμη Ματθαιόπουλου και ενός υπαλλήλου.

Στο σημείο κατεύθασε ο Φρούραρχος της Βουλής και μέλη της αστυνομικής φρουράς για να συγκρατήσουν τον υιό Μπαλτάκο, ο οποίος και με παρέμβαση του πατέρα του οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών εκτός της Βουλής και αφέθηκε ελεύθερος.

Εισαγγελική παρέμβαση

Εισαγγελική έρευνα για τη δημοσιοποίηση της μαγνητοφωνημένης και υποκλαπείσας συνομιλίας μεταξύ του Π. Μπαλτάκου και του Η. Κασιδιάρη θα διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Παναγιώτα Φάκου, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ζήτησε το υλικό της συνομιλίας, το οποίο πυροδότησε μπαράζ πολιτικών εξελίξεων.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η δημοσιοποίηση της συνομιλίας συνιστά «παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος».

Η συγκεκριμένη παραβίαση δεν αποτελεί αυτόφωρο αδίκημα.

Νίκος Δένδιας: Νοσηρή η φαντασία του Π. Μπαλτάκου

«Aποκυήματα νοσηρής φαντασίας» χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις του Παναγιώτη Μπαλτάκου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

«Τα όσα αναφέρονται σχετικά με το πρόσωπό μου αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» υποστήριξε ο Νίκος Δένδιας.

«Δεν είναι προϊόν φαντασίας όμως αλλά πραγματικότητα τα 32 περιστατικά με εγκληματικές ενέργειες υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι απέστειλα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν είναι μύθευμα επίσης – και προκύπτει από τη στιχομυθία – ότι ζητείται από τον κ. Π. Μπαλτάκο να παρέμβει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να επιτευχθεί η απαλλαγή των μελών της Χρυσής Αυγής» σημείωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Δικαστικές πηγές: «Η δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες»

«Η δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες» δηλώνουν δικαστικές πηγές, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η συνομιλία του Ηλία Κασιδιάρη και του Τάκη (Παναγιώτη) Μπαλτάκου.

Οι δικαστικές πηγές παραπέμπουν στα στοιχεία της δικογραφίας που είναι γνωστά και στους κατηγορουμένους επισημαίνοντας ότι η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«Η δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες. Οι δικαστές όπως σε κάθε περίπτωση θα πράξουν το καθήκον τους» τονίζουν.

Θέμα Μπαλτάκου στην κυβέρνηση

Αναταραχή στην κυβέρνηση προκάλεσε το βίντεο συνομιλίας του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη. Το ΠΑΣΟΚ ζητά την απομάκρυνση του. Σύσσωμη η αντιπολίτευση τον καταγγέλει.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο «πάγωσαν» όταν είδαν το βίντεο, όπου ο κ. Π. Μπαλτάκος ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν στοιχεία περί τεκμηρίωσης της δίωξης της Χρυσής Αυγής και ότι εν γνώσει του πρωθυπουργού στήθηκε πολιτική δίωξη με στόχο να σταματήσει η διαρροή ψηφοφόρων της Ν.Δ. προς το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Χαμός στη Βουλή

«Φωτιά» πήρε η Βουλή από τις καταγγελίες του βουλευτή της Χ.Α., Ηλία Κασιδιάρη για διάλογο (σε βίντεο) που είχε με τον γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών του κόμματος του, ο Η. Κασιδιάρης διατύπωσε τον ισχυρισμό ότι έχει στην κατοχή του βίντεο -το οποίο κατέθεσε στη Βουλή- με συνομιλία που είχε με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης.

Ο κ. Η. Κασιδιάρης διάβασε απομαγνητοφωνημένο, όπως είπε, το κείμενο στο οποίο ο κ. Π. Μπαλτάκος φέρεται να λέει στον ίδιο ότι ο πρωθυπουργός αντέδρασε έντονα και καταφέρθηκε κατά των υπουργών Νίκου Δένδια και Χαράλαμπου Αθανασίου, όταν ο ανακριτής πήρε απόφαση να μην προφυλακιστούν εκτός από τον ίδιο και οι συνάδελφοί του Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι το υλικό της συνομιλίας του έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε:

«Σε καμία περίπτωση δεν έγινε οποιαδήποτε παρέμβαση. Αν γινόταν παρέμβαση, ήταν η μέρα που ο κ. Η. Κασιδιάρης και οι συνάδελφοι του είχαν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι. Είναι αυταπόδεικτο. Άλλο όμως η παρέμβαση και άλλο η ενημέρωση. Ξεκάθαρα πράγματα. Τώρα αν θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις, είναι δικό τους θέμα. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και θα μείνει ανεξάρτητη, κατά το μέρος, στο οποίο αναφέρονται στο πρόσωπό μου ότι είχα τέτοιο διάλογο είναι αναληθέστατο».

Απομάκρυνση Τ. Μπαλτάκου ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Την παραίτηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, μετά τους ισχυρισμούς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη περί παραδοχής παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη σχετικά με τις διώξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.

«Η άμεση παύση του κ. Π. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας μάλιστα πως «η παρουσία στη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ενός προσώπου με αυτές τις ιδεολογικές προτιμήσεις και τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές ήταν παλιό “πρόβλημα”, όπως είχε πει χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με το κόμμα της συγκυβέρνησης «δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και τον σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που τη διέπει».

Δ. Παπαδημούλης: «Μπαλτάκος-Κασιδιάρης μιλάνε σαν αδέλφια – Κάθαρση σε βάθος»

Την παράδοση του βίντεο που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, όπου συνομιλεί με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκο, τόσο στη Βουλή όσο και στη δικαιοσύνη ζητά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνομιλούν σαν να είναι αδέλφια, σαν να είναι κολλητοί. Ο Τ. Μπαλτάκος δίνει στοιχεία, κάνει αποκαλύψεις, αναφέρει ονόματα, αναφέρει επικοινωνίες με τη Δικαιοσύνη που δεν συνάδουν με την διάκριση των εξουσιών. Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται μόνο για θέμα Μπαλτάκου. Δεν ξεπλένεται η κυβέρνηση μόνο με παραίτηση του Τ. Μπαλτάκου».

«Ζητούμε όσοι έχουν ολόκληρο το βίντεο να το δώσουν και στη Βουλή και στα κόμματα και στη Δικαιοσύνη», είπε ο Δ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε ότι «Δεν μπορεί να συνεχίσει η Βουλή να λειτουργεί σα να μην έγινε τίποτα, σα να είναι μία παρωνυχίδα. Να έρθουν εδώ οι Ν. Δένδιας, Χ. Αθανασίου, ο ίδιος ο Τ. Μπαλτάκος που μπαινοβγαίνει στην αίθουσα 20 φορές την ημέρα».

«Ας έρθουν μαζί με τον πρωθυπουργό ο οποίος αναφέρεται στο βίντεο για να συζητήσουμε θέματα δημοκρατίας, διάκρισης τρων εξουσιών, ειλικρινούς καταπολέμησης του ναζιστικού φαινομένου», υπογράμμισε ο κ. Δ. Παπαδημούλης και κατέληξε: «Το βίντεο δίνει απαντήσεις γιατί η Χρυσή Αυγή ήταν υπεράνω του νόμου. Είχε κολλητούς μέσα στην κυβέρνηση».

Ανάρτηση στο twitter για το ίδιο θέμα έκανε και ο Γιάννης Μηλιός που έγραψε:

Το ΠΑΣΟΚ φέρει ιστορική ευθύνη. Θα συνεχίσει να συνεργάζεται με Σαμαρά που στήριξε Μπαλτάκο σε όλες τις φιλο-χρυσαυγίτικες δηλώσεις του;

Π. Καμμένος: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση

Πάντως, ο κ. Πάνος Καμμένος επανήλθε ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

Όπως υποστήριξε, το βίντεο Μπαλτάκου – Κασιδιάρη αποδεικνύει ότι «η κυβέρνηση ήταν συνομιλητής της Χρυσής Αυγής».

«Από την άλλη αποδεικνύεται ότι και η Χρυσή Αυγή ήταν συνομιλητής της κυβέρνησης. Με τι αντάλλαγμα; Χάλασε η συμφωνία και βγήκαν τα βίντεο; Σιρόπιασε το γλυκό;», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση ΔΗ.ΜΑΡ.

«Οι συνομιλίες Μπαλτάκου – Κασιδιάρη καταγράφουν τις παρασκηνιακές κινήσεις κύκλων της Ν.Δ. με το ακροδεξιό νεοναζιστικό σχήμα. Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει μέσα στον κορυφαίο ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός διατήρησε επί μακρόν στη θέση του ένα πολιτικό πρόσωπο που με τη γενικότερη στάση του προκάλεσε τη δημοκρατική κοινή γνώμη. Νωπές είναι ακόμα οι δηλώσεις του ότι “γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής” όπως και ο λυσσώδης αγώνας που έδωσε για να μπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην τρικομματική κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet