Τουρκική πρόκληση στο Ευρωκοινοβούλιο: Εμφάνισαν χάρτες με ελληνικά νησιά ως τουρκικά
Πολιτική

Τουρκική πρόκληση στο Ευρωκοινοβούλιο: Εμφάνισαν χάρτες με ελληνικά νησιά ως τουρκικά

Μια ακόμα πρόκληση επιφύλασσε η τουρκική πλευρά, παρά τις διαβεβαιώσεις Ερντογάν, περί των ειρηνικών του διαθέσεων. Τουρκική αντιπροσωπεία στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας, δεν δίστασε να παρουσιάσει σε διαφάνειες χάρτες που εμφάνιζαν ελληνικά νησιά, βραχονησίδες, καθώς και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου ως τουρκική επικράτεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, η τουρκική αντιπροσωπεία προέβη και σε απαράδεκτες δηλώσεις αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, συνόρων και διεθνών συμβάσεων.

Στην καταγγελία προχώρησε η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στρέφει, μάλιστα, τα «βέλη» της εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης που «συνεχίζει να καλλιεργεί εφησυχασμό».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη συνεδρίαση όχι μόνο δεν κατήγγειλαν τις παραπάνω προκλήσεις των Τούρκων αξιωματούχων, αλλά αναπαρήγαγαν για άλλη μια φορά τη λογική των “ίσων αποστάσεων”, εκθέτοντας όσους, ανάμεσά τους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζουν να καλλιεργούν τον εφησυχασμό και την ανάθεση της ασφάλειας της χώρας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet