“Χίμαιρα η σωτηρία της Ελλάδος εκτός του ευρώ” υποστηρίζουν οι Financial Times
Πολιτική

“Χίμαιρα η σωτηρία της Ελλάδος εκτός του ευρώ” υποστηρίζουν οι Financial Times

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δεχτεί την προσφορά των δανειστών της εκφράζουν σε σημερινό του άρθρο οι Financial Times, υποστηρίζοντας πως κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα κερδίσει καλύτερους όρους και ότι η εναλλακτική της χρεοκοπίας του Grexit είναι χειρότερη.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους μια λύση που απέφευγε τις οριζόντιες περικοπές και τις δύσκολες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και θα κρατούσε τη χώρα στο ευρώ. «Όταν οι πολιτικοί υπόσχονται τα ανέφικτα, οι πιθανότητες είναι ότι θα το βρουν μπροστά τους» αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι Financial Times χαρακτηρίζουν «πλάνη» την υπόθεση ότι η απόφαση που πήρε ο ελληνικός λαός στις εκλογές θα δέσμευε τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. «Η δημοκρατική επιλογή της Ελλάδας δεν έχει προτεραιότητα έναντι των άλλων κρατών της ευρωζώνης» σημειώνουν σχετικά.

Αναφορά γίνεται και στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πειστεί ότι η υπόλοιπη Ευρώπη και πάνω από όλα η Γερμανία, θέλουν να τιμωρηθεί η Ελλάδα.

«Για όσο καιρό ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του νιώθουν πιο άνετα να κατηγορούν τους άλλους για τα προβλήματα της Ελλάδας, οι προοπτικές της χώρας παραμένουν δυσοίωνες» υπογραμμίζεται σχετικά.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι, βραχυπρόθεσμα, μια επιστροφή στη δραχμή θα οδηγούσε σε μεγάλη πτώση του βιοτικού επιπέδου και η λιτότητα εντός του ευρώ θα έδινε τη θέση της σε μεγαλύτερη λιτότητα εκτός του ευρώ. «Η σωτηρία εκτός του ευρώ θα ήταν μια χίμαιρα».

Κατά τους FT, οι επιπτώσεις ενός Grexit για την υπόλοιπη ευρωζώνη θα ήταν τουλάχιστον πολύ επικίνδυνες.

«Δυστυχώς, οι εταίροι της Ελλάδας είναι εγκλωβισμένοι στη δική τους παράλυση. Γνωρίζουν ότι πρέπει να μετατρέψουν μια νομισματική σε μια οικονομική ένωση, αλλά δεν έχουν τη βούληση να το κάνουν» αναφέρει το άρθρο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet