«Πρόσωπα με ακροδεξιές απόψεις στο κίνημα “Παραιτηθείτε”» επιμένει ο Ν. Φίλης
Πολιτική

«Πρόσωπα με ακροδεξιές απόψεις στο κίνημα “Παραιτηθείτε”» επιμένει ο Ν. Φίλης

Υπέρ «της απλής και άδολης αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος», ώστε «να εκφραστεί αυθεντικά η λαϊκή γνώμη και να δημιουργηθούν συνθήκες, ώστε ο δημόσιος βίος να ξεκολήσει από τις παλαιοκομματικές αγκυλώσεις και εκβιασμούς και να ανανεωθεί ριζικά» δηλώνει ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής ο κ. Φίλης μίλησε και για το κίνημα «Παραιτηθείτε», μετά την πρόσφατη δήλωσή του ότι κινείται στο όριο της συνταγματικής ανοχής.

Διευκρίνισε ότι δεν είναι αντίθετος στην πραγματοποίηση μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας, αλλά σημείωσε ότι ανάμεσα στους διοργανωτές και υποστηρικτές της συγκέντρωσης «είναι πρόσωπα που διατυπώνουν ακροδεξιές απόψεις».

Πρόσθεσε ότι «τώρα η ΝΔ “αγκαλιάζει” τη συγκέντρωση, που δεν είναι πλέον σίγουρα ακομμάτιστη».

Ο κ. Φίλης δήλωσε ακόμη ότι «τα μέτρα που ψηφίσαμε είναι δύσκολα και έξω από τον πυρήνα των ιδεών μας», για να προσθέσει όμως στη συνέχεια ότι «η αναπτυξιακή ώθηση που θα δοθεί στην οικονομία και η ένταξή μας στη νομισματική χαλάρωση της ΕΚΤ θα αμβλύνουν τις επιπτώσεις αυτών των μέτρων».

Ο ίδιος απορρίπτει το ενδεχόμενο διεύρυνσης τους κυβερνητικού σχήματος με πρόσωπα από την Κεντροαριστερά, εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επιδιώκει ευρείες συναινέσεις, που μπορεί να αποδειχθούν ντόμινο για ευρύτερες ανατροπές στο πολιτικό σύστημα».

Σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στο Γυμνάσιο, ο υπουργός αναφέρει ότι, μεταξύ άλλων, επιμηκύνεται το σχολικό έτος, το οποίο θα χωρίζεται σε δύο τετράμηνα αντί για τρία τρίμηνα και μειώνονται οι ημέρες των εξετάσεων και κατά τρεις ώρες την εβδομάδα το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet