Χριστούγεννα: Επί ποδός 9.000 αστυνομικοί για την έξοδο των εκδρομέων
zougla.gr
Επικαιρότητα

Χριστούγεννα: Επί ποδός 9.000 αστυνομικοί για την έξοδο των εκδρομέων

Επί ποδός από χθες (22/12) βρίσκεται η Τροχαία λόγω της εξόδου των εκδρομέων για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Κατά μήκος των δύο Εθνικών Οδών βρίσκονται περιπολικά που ελέγχουν την κυκλοφορία και στόχος είναι να είναι ομαλή η αναχώρηση των εκδρομέων από το κλεινόν άστυ. Η έξοδος εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί απόψε (23/12) το βράδυ με τους τελευταίους εκδρομείς να αναχωρούν αύριο.

Η Τροχαία συνιστά στους πολίτες: Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων, να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους, να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες, να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους και να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη

Παράλληλα έκτακτα μέτρα για την διευκόλυνση των εκδρομέων έχουν ληφθεί τόσο στο αεροδρόμιο της Αθήνας όσο και σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και τρένων καθώς και στα λιμάνια. Ωστόσο μέτρα λαμβάνονται από την Ελληνική Αστυνομία και για όσους παραμείνουν στις πόλεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ολοκληρωμένο σχέδιο ασφαλείας με την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού Ελευθέριου Οικονόμου, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα και ανώτατων αξιωματικών της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να υπάρχει ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας με ενίσχυση των περιπολιών σε εμπορικά κέντρα, σε χώρους εορταστικών εκδηλώσεων και πολυσύχναστα σημεία των αστικών κέντρων ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία της Τροχαίας στους δρόμους για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και διενέργεια ελέγχων αλκοτέστ κατά τις νυχτερινές ώρες. Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που θα ενεργοποιηθούν σ’ όλη τη χώρα ανέρχονται στους 9.000 αστυνομικούς.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet