Αποφάσεις της 33ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Αποφάσεις της 33ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Συνεδρίασε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (33η Συνεδρίαση) και αποφάσισε σχετικά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν:

1. Συζήτηση με θέμα «Προσφυγικό – Μεταναστευτικό»: πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, δημάρχων της Αττικής, καθώς και φορέων και συλλογικοτήτων.

2. Ενημέρωση – συζήτηση για τα πλημμυρικά φαινόμενα της 22-10-2015 στην Αττική και τις δράσεις της Περιφέρειας: πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση με τη συμμετοχή δημάρχων της Αττικής και φορέων.

3. 21η Σύνοδος της Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP21/CMP11) στο Παρίσι, από 30-11-15 μέχρι 11-12-15:

  • Λήψη απόφασης για τη σκοπιμότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής σε αυτή και δαπάνης προϋπολογισμού 3.820,00 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
  • Λήψη απόφασης για τη σκοπιμότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στη δράση «Non State Actor Zone for Climate Action» (NAZCA) διά μέσου του προγράμματος «Lima-Paris Action Agenda» και ειδικότερα στην επιμέρους δράση «Compact of States and Regions»

Το θέμα που εισηγήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Αθ. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

4. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για το έργο «Επισκευή Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πεδίον του Άρεως», συνολικού προϋπολογισμού 49.648,77 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ): το θέμα που εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

5. Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 38/2009 απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δυτικής Αττικής για τη χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς Μεγάρων, ημέρα Τρίτη της Ζ΄ Αττικής, λόγω εκτέλεσης έργων του Δήμου Μεγαρέων: το θέμα αποσύρθηκε.

6. Χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς Ασπροπύργου, ημέρα Σάββατο της Ζ΄ Αττικής (Δήμος Ασπροπύργου): το θέμα, που εισηγήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Στ. Κοροβέσης, εγκρίθηκε ομόφωνα.

7. Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 267/2015 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σχετικά με τη χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς Τσακός του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ημέρα Δευτέρα της Γ΄ Αθηνών: το θέμα, που εισηγήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Στ. Κοροβέσης, εγκρίθηκε ομόφωνα.

8. Χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς Ν. Χαλκηδόνα του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, ημέρα Σάββατο της Δ΄ Αθηνών: το θέμα, που εισηγήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Στ. Κοροβέσης, εγκρίθηκε ομόφωνα.

9. Αποτελέσματα εκτέλεσης προϋπολογισμού Β΄ τριμήνου 2015: το θέμα αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

10. Λήψη απόφασης για τη σκοπιμότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής, ως εταίρου, στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία του Δήμου Αθηναίων «Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Αθηνά Υγεία”»: το θέμα αποσύρθηκε.

11. Έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με την «5η Ελληνογερμανική Συνέλευση»: το κείμενο ψηφίσματος που κατατέθηκε εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς το πρώτο μέρος του και κατά πλειοψηφία ως προς το δεύτερο.

12. Έγκριση σκοπιμότητας υποβολής πρότασης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ως εταίρος στο ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο: 5D – 5SeaMeD «5 Dimentional Spatial System for Smart, Sustainable & Seamless Mediterranean Development» στο πλαίσιο του διαπεριφερειακού προγράμματος «Interreg Europe 2014-2020»: το θέμα, που εισηγήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Πατσαβός, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet