Από χρήση βεγγαλικών η φωτιά στο άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι – Προσήχθησαν τρεις ανήλικοι
Κοινωνία

Από χρήση βεγγαλικών η φωτιά στο άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι – Προσήχθησαν τρεις ανήλικοι

H επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαΐου στο άλσος Βεΐκου, στο Γαλάτσι, και η οποία κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της, προκλήθηκε από χρήση βεγγαλικών και μάλιστα για την υπόθεση έχουν προσαχθεί τρεις ανήλικοι.

Την αποκάλυψη κάνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, με ανάρτησή του στο Χ, όπου αναφέρει:

«Χθες, αργά το απόγευμα, στο Άλσος Βεΐκου εκδηλώθηκε μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά και χρειάστηκε η επέμβαση όχι μόνο επίγειων αλλά και εναέριων μέσων της πυροσβεστικής, που επιχείρησαν με το τελευταίο φως της ημέρας, για να κατασβεστεί πριν επεκταθεί. Είναι σοκαριστικό ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από χρήση βεγγαλικών και προσήχθησαν τρεις ανήλικοι. Εφιστώ την προσοχή των γονιών και για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνω: οι εμπρηστές, είτε από αμέλεια, είτε από πρόθεση, με το νέο νόμο τιμωρούνται με βαριές ποινές».

Η ανακοίνωση του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού για τη φωτιά

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού κάνει λόγο για τρεις εστίες φωτιάς στο Άλσος Βεΐκου, από την πλευρά του Δήμου Γαλατσίου, με τον αέρα να φυσά εκείνη την ώρα δυτικά προς την πλευρά του Δήμου, με κατεύθυνση τη Φιλοθέη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε αμέσως τον δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού Χαράλαμπο Μπονάτσο, ο οποίος έσπευσε στο σημείο μαζί με τους δύο καθ’ ύλην αρμόδιους αντιδημάρχους, Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου, μέλη της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και αρμόδιους υπαλλήλους, που βοήθησαν στην πλήρωση των πυροσβεστικών οχημάτων και γέμιζαν τις υδροφόρες. Επίσης, συνέδραμαν και οδηγοί, που έριξαν στη μάχη της κατάσβεσης τις δύο υδροφόρες του Δήμου.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση στο τηλεφώνημα του δημάρχου από τον νέο πρόεδρο του ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού), στον οποίο ο Δήμος έγινε πρόσφατα μέλος) και δήμαρχο Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά, που ετοίμασε δύο πυροσβεστικά, ένα του Δήμου Κηφισιάς και ένα του Συλλόγου (λόγω της γρήγορης κατάσβεσης δεν χρειάστηκε να παρέμβουν).

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η τρίτη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες που σημειώνεται εστία φωτιάς στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, που λόγω της άμεσης παρέμβασης Πυροσβεστικής και Δήμου ήταν ιδιαίτερα μικρής εμβέλειας. Σωτήριοι, αποδείχτηκαν για την προστασία της περιοχής οι δρόμοι που ανοίχτηκαν στα Τουρκοβούνια και τον λόφο της Φιλοθέης, ώστε να υπάρχει πρόσβαση στα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και οι ζώνες πυρασφάλειας που δημιουργήθηκαν από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Τουρκοβουνίων, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή. 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet