Για την Κοινωνική Δομή στήριξης των πυρόπληκτων στη Ραφήνα ενημερώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Περιφέρεια Αττικής

Για την Κοινωνική Δομή στήριξης των πυρόπληκτων στη Ραφήνα ενημερώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την κοινωνική Δομή στη Ραφήνα για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής, που τροφοδοτεί αποκλειστικά η Περιφέρεια Αττικής, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στον χώρο τον υποδέχθηκαν, τον ενημέρωσαν και τον ξενάγησαν ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Χρήστος Καπάταης, υπεύθυνος για το Κέντρο Logistics, το οποίο τροφοδοτεί με είδη πρώτης ανάγκης δομές όπως αυτή της Ανατολικής Αττικής, η διευθύντρια της δομής, Βενετία Κιούση, η κ. Καλλιόπη Σταυροπούλου, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και ο κ. Μιλτιάδης Ευσταθιάδης, περιφερειακός σύμβουλος υπεύθυνος για ζητήματα Λαϊκών Αγορών. Στην επίσκεψη παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Παράλληλα με τη συγκεκριμένη δομή, που ξεκίνησε να λειτουργεί αμέσως μετά από την τραγωδία του περασμένου Ιουλίου με την τροφοδοσία της Περιφέρειας Αττικής, η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης και διοικητικής διευκόλυνσης των κατοίκων των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας – Πικερμίου, είναι το αντικείμενο νέου Κέντρου. Το Κέντρο πρόκειται να λειτουργήσει, υπό την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση των στελεχών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από τη δομή Social Network Αττική, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014 – 2020.

Οι δομές αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικών δομών της Περιφέρειας Αττικής όπως είναι το Κέντρο Logistcs, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Φαρμακεία, οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα Κέντρα Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία, τα Κέντρα Κοινότητας, τα Κέντρα Κακοποιημένων Γυναικών κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet