Τι απάντησε ο Α. Γεωργιάδης στην ερώτηση του Γ. Κουμουτσάκου για τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Βόρειου Τομέα Αθήνας
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Τι απάντησε ο Α. Γεωργιάδης στην ερώτηση του Γ. Κουμουτσάκου για τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Βόρειου Τομέα Αθήνας

Συζητήθηκε, την Παρασκευή 23 Ιουλίου, στη Βουλή των Ελλήνων, η επίκαιρη ερώτηση για την ενίσχυση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Βόρειου Τομέα της Αθήνας που κατέθεσε ο βουλευτής Β1 του Βόρειου Τομέα Αθηνών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Κουμουτσάκος, στην επίκαιρη ερώτησή του, που προέκυψε μετά από τις επισκέψεις στους Δήμους και την ενημέρωσή του για τα ζητήματα που απασχολούν την εκλογική του περιφέρεια, αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή δυναμική που εξελίσσεται στη γεωγραφική ενότητα του Νότιου Τομέα της Αττικής.

Χαρακτηριστικά τόνισε:

«Δεν ζηλεύουμε, χαιρετίζουμε την αναπτυξιακή δυναμική του Νότιου Τομέα και θέλουμε να είναι και για εμάς πρότυπο, παράδειγμα και προηγούμενο για αντίστοιχη αναπτυξιακή δυναμική στον Βόρειο Τομέα».

Απαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε έντονα με την Κομισιόν και πέτυχε αύξηση πόρων ύψους 5% για τις «περιφέρειες μετάβασης», όπως είναι αυτή της Αττικής. Έτσι, στο ΠΕΠ της Περιφέρειας Αττικής οι πόροι που θα κατανεμηθούν στο επόμενο ΕΣΠΑ θα είναι αυξημένοι κατά 38% σε σχέση με το τρέχον πρόγραμμα.

Με την ευκαιρία, ο υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά τα έργα που ήδη έχουν προγραμματιστεί και δρομολογηθεί στο Βόρειο Τομέα όπως:

  • Η διασύνδεση της Λ. Κύμης με την Εθνική Οδό (προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ). Σχετικά με αυτό, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με το υπουργείο Υποδομών για να προχωρήσει η υπογειοποίηση του τμήματος των συνόρων Ηρακλείου-Πεύκης, ώστε να μη θιγούν ιδιοκτησίες κατοίκων της περιοχής και να εξασφαλισθεί μεγαλύτερη χρήση του υπεράνω χώρου.
  • Η ανάπλαση του κτήματος Τατοΐου (προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ)
  • Η ανάπλαση του ΟΑΚΑ (προϋπολογισμού 43,5 εκατ. ευρώ).

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε σε σειρά μικρότερων έργων που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή του Βόρειου Τομέα.

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Κουμουτσάκος, επεσήμανε ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν θετικά βήματα που θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και να ενισχυθούν. Από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά τα ζητήματα του Βόρειου Τομέα και να συμβάλλει για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Το γραφείο Τύπου του βουλευτή ότι ο κ. Κουμουτσάκος έχει υποβάλει στο παρελθόν σειρά ερωτήσεων για τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ενώ κατά την πρόσφατη ημερήσια περιοδεία του στη Νέα Ιωνία, επισκέφτηκε το Ιωνικό Κέντρο, που αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή και ενημερώθηκε από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Γαβριήλ για την πορεία των εργασιών που αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2022.

Μπορείτε να ανατρέξετε στις παλιότερες ερωτήσεις του κ. Κουμουτσάκου για θέματα οδικής ασφάλειας και βιώσιμης αστικής κινητικότητας στους Δήμους του Βόρειου Τομέα, για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, για τη διευθέτηση του ρέματος Ποδονίφτη και για τη δημιουργία πρόσθετων Συμβουλευτικών Κέντρων για κακοποιημένες γυναίκες στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet