Γ. Πατούλης: Όταν μας ζητηθεί η γνώμη για τη μεταφορά προσφυγόπουλων στο «Αμ. Φλέμινγκ», θα τη δώσουμε…
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Όταν μας ζητηθεί η γνώμη για τη μεταφορά προσφυγόπουλων στο «Αμ. Φλέμινγκ», θα τη δώσουμε…

Ανενημέρωτος από τους αρμοδίους δηλώνει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σχετικά με τη διαφαινόμενη πρόθεση για μεταφορά προσφυγόπουλων στην πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων χθες, Παρασκευής 19 Οκτωβρίου 2019, λίγο πριν την επεισοδιακή -όπως εξελίχθηκε- ανοιχτή σύσκεψη σωματείων εργαζομένων, φορέων και κατοίκων της περιοχής, ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση, προσθέτοντας ότι όταν ζητηθεί από την Περιφέρεια να κάνει κάτι, τότε θα διατυπώσει τις απόψεις του.

Ειδικότερα, στην τηλεοπτική δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε:

«Πιστεύω ότι για να μπορέσει κανείς να τοποθετηθεί σε αυτό το ζήτημα, θα έπρεπε να έχουμε μια επίσημη ενημέρωση από την ίδια την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τον κ. Χρυσοχοΐδη. Σε μας κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

»Προφανώς, θεωρούμε ότι οι χώροι των νοσοκομείων είναι να λειτουργούν για τη θεραπεία των ασθενών. Υπάρχουν πολλοί άλλοι χώροι, οι οποίοι, αν χρειάζεται, μέσα από μια συντεταγμένη πολιτική συζήτησης με τις τοπικές κοινωνίες, αλλά ακόμη και τους αρμόδιους φορείς, μπορούμε να βρούμε, αν γνωρίζουμε για τι αριθμό, ποιες οικογένειες, αν είναι ασυνόδευτα παιδιά.

»Δεν είναι ωφέλιμο να υπάρχουν παραφιλολογικές απόψεις, οι οποίες δεν έχουν καμία τεκμηρίωση και, πολύ περισσότερο, δεν έχουν ένα διάλογο της τοπικής κοινωνίας.

»Δεν μας έχει ζητήσει κανείς επίσημα να κάνουμε κάτι περισσότερο από αυτό που συνέβη σε μία γενική συζήτηση που έγινε με όλους τους περιφερειάρχες και την ηγεσία. Όταν θα μας ζητηθεί, θα έχουμε και τις απόψεις μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet