Δήμαρχος Ηρακλείου και περιφερειάρχης Αττικής θεμελίωσαν τον νέο παιδικό σταθμό
Περιφέρεια Αττικής

Δήμαρχος Ηρακλείου και περιφερειάρχης Αττικής θεμελίωσαν τον νέο παιδικό σταθμό

Με την ευχή ν΄ αποτελέσει γρήγορα ένα ακόμα «σπίτι» για τα παιδιά του Ηρακλείου Αττικής, ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, θεμελίωσαν την ανέγερση του νέου δημοτικού παιδικού σταθμού του Δήμου, που ξεκινά και επίσημα, πλέον, να κατασκευάζεται στο Παλαιό Ηράκλειο, ανάμεσα στη Λεωφόρο Πλαπούτα και την οδό Κωστή Παλαμά. Τον αγιασμό της θεμελίωσης πραγματοποίησε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ.

Με την αποπεράτωσή του, η οποία υπολογίζεται σε περίπου δύο χρόνια, ο νέος αυτός δημοτικός παιδικός σταθμός θα φιλοξενεί 60 επιπλέον παιδιά της πόλης (προστιθέμενα στα ήδη 620 που φιλοξενούνται σήμερα στους υπόλοιπους σταθμούς), δίνοντας έτσι λύσεις στην καθημερινότητα ακόμα περισσότερων οικογενειών του Ηρακλείου, κυρίως από τις γειτονιές του Παλαιού Ηρακλείου και των Ηπειρώτικων.

Να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο έργο ήταν στα σχέδια του Δήμου εδώ και τρεις, σχεδόν, δεκαετίες (πρώτη απόφαση για την ανέγερση του παιδικού σταθμού το 1993). «Με την επίμονη διεκδίκηση της νέας δημοτικής Αρχής και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, η οποία βάζει τη χρηματοδότηση του έργου, γίνεται πια πραγματικότητα, για να κάνει έξι συνολικά τους παιδικούς σταθμούς που θα έχουν στην διάθεσή τους ο Δήμος και, κατά συνέπεια, οι Ηρακλειώτες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ευθύνης. Γιατί, έχουμε την ευθύνη ως δημοτική Αρχή το έργο αυτό να το ολοκληρώσουμε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και να το παραδώσουμε στην κοινωνία των συμπολιτών μας. Θέλω να πιστεύω ότι, όπως και στα προηγούμενα έργα υποδομών, τα οποία ως δημοτική Αρχή αναλάβαμε και διεκπεραιώσαμε με επιτυχία, με οικονομία και στους συμφωνημένους χρόνους, έτσι θα το πράξουμε και αυτή την φορά», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Νίκος Μπάμπαλος, ευχαριστώντας, παράλληλα, την περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημα της χρηματοδότησης του παιδικού σταθμού.

Στην τελετή για τη θεμελίωση της ανέγερσης νέου δημοτικού παιδικού σταθμού στον Δήμο Ηρακλείου, πλην της κας Δούρου, παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος και οι Ηρακλειώτες περιφερειακοί σύμβουλοι Άρης Βρούστης και Αιμιλία Τζίβα.

Ρένα Δούρου: Σήμερα θεμελιώνουμε τα αυτονόητα

Η περιφερειάρχης, κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, τόνισε ότι «σήμερα θεμελιώνουμε τα αυτονόητα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι διακατέχεται από μία «γλυκόπικρη συγκίνηση διότι αν σε τούτο τον τόπο χρειάζονται 31 συναπτά έτη για να φτιάξουμε έναν βρεφονηπιακό σταθμό, τότε αντιλαμβανόμαστε τις ευθύνες που έχουμε όλες και όλοι όταν η χώρα μας δοκιμάζεται από την κρίση χρέους και την κρίση Δημοκρατίας».

Η ίδια συνέχισε τονίζοντας:

«Η χώρα μας αντιμετωπίζει κρίση χρέους και κρίση δημοκρατίας επειδή για πολλές δεκαετίες δεν πράξαμε τα αυτονόητα – δεν κάναμε έναν βρεφονηπιακό σταθμό. Και αισθάνομαι πικρία γιατί βρίσκονται μεν εδώ συμπολίτες μας που βλέπουν να θεμελιώνεται ο παιδικός σταθμός, ενώ άλλοι δεν πρόλαβαν να τον δουν γιατί έχουν φύγει από τη ζωή. Γι’ αυτό και θα μου επιτρέψετε σήμερα να μην θεμελιώσω μόνο έναν βρεφονηπιακό σταθμό, αλλά να θεμελιώσω όλα όσα έχει ανάγκη σήμερα η πατρίδα.

»Καταρχήν τη σοβαρή συνεργασία μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που δεν είναι διόλου αυτονόητο, καθώς η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο βαθμών εξηγεί πολλές κακοδαιμονίες του τόπου.

»Και δεύτερον να θεμελιώσω έναν νέο, σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο συνεργασίας. Να θεμελιώσω, με λίγα λόγια, αξίες που λείπουν από τη χώρα την ώρα που αυτή δοκιμάζεται».

Κλείνοντας, η κα Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τόσο της τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου, όσο και των υπόλοιπων 65 δήμων της Αττικής, καλύπτοντας τις ανάγκες τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα προστρέχω να μην θεμελιώνω απλώς τσιμέντα, αλλά να θεμελιώνω όλα όσα λείπουν από τον τόπο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet