Δύναμη Ζωής: Ανέξοδη υποσχεσιολογία από τον Γ. Πατούλη
Περιφέρεια Αττικής

Δύναμη Ζωής: Ανέξοδη υποσχεσιολογία από τον Γ. Πατούλη

«Ανέξοδη υποσχεσιολογία, ηθελημένη άγνοια, τετριμμένες διαπιστώσεις από τον πρόεδρο του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Αμαρουσίου και υποψήφιο περιφερειάρχη» τονίζει η παράταξη Δύναμη Ζωής αναφερόμενη στον κ. Γιώργο Πατούλη, μετά από περιοδεία του στον Δήμο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού Δύναμη Ζωής, της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, Γιάννης Μοίρας, έκανε την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

Επίσκεψη στον Δήμο Πειραιά πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Πατούλης. Μια μέρα μετά από την επίσκεψη της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στα νοσοκομεία «Τζάνειο» και «Μεταξά», στο υπό κατασκευή Κέντρο Υγείας Κερατσινίου, καθώς και στο σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Ιχθυόσκαλας, η περιοδεία του υποψήφιου της Ν.Δ. κινήθηκε στο γνωστό προεκλογικό τρίπτυχο: άγνοια των θεμάτων, ανούσιες διαπιστώσεις και ανέξοδη υποσχεσιολογία. Ωστόσο ούτε αυτά στάθηκαν ικανά να κρύψουν τη συντριπτική σύγκριση ανάμεσα στην πολιτική γύμνια Πατούλη σε πρόγραμμα και θέσεις και του συγκεκριμένου έργου της διοίκησης της Δύναμης Ζωής και της Ρένας Δούρου και στον Πειραιά.

Δύο σύντομες παρατηρήσεις που μαρτυρούν το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των αποτελεσμάτων και των αοριστολογιών. Του χάσματος ήθους και του χάσματος πολιτικής ανάμεσα σε μια επιτυχημένη περιφερειάρχη και εκείνου που βλέπει την Περιφέρεια Αττικής ως μια ευκαιρία καριέρας.

Παρατήρηση πρώτη: Σε ό,τι αφορά την έμπρακτη (με 25 εκατομμύρια ευρώ) στήριξη της δημόσιας υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, βλ. στο Δελτίο Τύπου της 6ης Μαΐου.

Προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία το γεγονός ότι ο επί πέντε χρόνια πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, επέδειξε, και με τις δύο αυτές θεσμικές του ιδιότητες, ανικανότητα, αδιαφορία και αδράνεια (και) για τα νοσοκομεία του Πειραιά. Ενώ την ίδια στιγμή η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, επιδεικνύοντας πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα, ανέλαβε πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να αποκτήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί τα δημόσια νοσοκομεία. Στηρίζοντας έτσι το δημόσιο αγαθό της υγείας. Ήδη τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας είναι χειροπιαστά:

  • Στο Τζάνειο, αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι εκ του νόμου απαραίτητες διαδικασίες, ξεκινούν άμεσα οι εργασίες δημιουργίας της νέας καρδιολογικής κλινικής.
  • Στο νοσοκομείο Μεταξά αναδείχθηκε ανάδοχος και αρχίζουν εργασίες για αντικατάσταση των δικτύων.
  • Παράλληλα και στα δύο νοσοκομεία έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και πλέον δρομολογείται η προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού.

Παρατήρηση δεύτερη, που αποδεικνύει και αυτή το πώς αντιλαμβάνεται τους θεσμικούς του ρόλους ο κ. Πατούλης: ως θεατής των εξελίξεων από την κερκίδα ή, στην καλύτερη γι’ αυτόν περίπτωση, ως σχολιαστής του αγώνα.

Θυμίζουμε έτσι, σε ό,τι αφορά στο ΣΕΦ, η ΝΔ, το κόμμα που υποστηρίζει τον κ. Πατούλη, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τότε, είχαν παραχωρήσει το ΣΕΦ στο ΤΑΙΠΕΔ, με καταστροφικά αποτελέσματα για τον περιβάλλοντα χώρο. Και έπρεπε να έλθουν οι ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για να επιστρέψει ο χώρος στους πολίτες, αναβαθμισμένος, επισκέψιμος και λειτουργικός. Αυτό είναι το έργο της Δούρου, που παρέλαβε έναν χώρο κατεστραμμένο και πλέον μιλάμε για έναν δημόσιο χώρο άθλησης και αναψυχής 270 στρεμμάτων, ανοιχτό στους πολίτες.

Πρόκειται για τμήμα της ευρύτερης παρέμβασης της Περιφέρειας Αττικής στην περιοχή, που σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις στο Μικρολίμανο και την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου δημιουργούν την Αττική Ριβιέρα, ένα σπουδαίο έργο υπερτοπικής σημασίας, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο σήμερα στη χώρα, προς όφελος της ανάπτυξης, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Κατόπιν αυτών, ήταν σχεδόν φυσικό ο κ. Πατούλης να μην γνωρίζει ότι η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για μια νέα σχέση μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πολιτισμού, χρηματοδοτεί με 1.180.000 ευρώ το σημαντικό έργο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Είναι προφανές ότι ο υποψήφιος της Ν.Δ. θα συνεχίσει τις βόλτες του στον Πειραιά και σε άλλους Δήμους, επιβεβαιώνοντας την απραξία, την αδιαφορία, την ανικανότητά του, ως προέδρου τόσο του ΙΣΑ όσο και της ΚΕΔΕ, να προστατέψει είτε το δημόσιο αγαθό της υγείας είτε το περιβάλλον. Επιβεβαιώνοντας ότι είναι επαγγελματίας πλασιέ υποσχέσεων που είναι άδειες από ουσία και αντίκρισμα.

Στον αντίποδα, το έργο της Δούρου στον Πειραιά και όλη την Αττική κάνει τη διαφορά.

Αποτελεσματικά και δυνατά. Για τους Πολίτες και την Αττική.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet