Ενάντια στο σύστημα αξιολόγησης το Περιφερειακό Συμβούλιο
Περιφέρεια Αττικής

Ενάντια στο σύστημα αξιολόγησης το Περιφερειακό Συμβούλιο

Με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκφράζει την αντίθεσή του στο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων και ζητά από την κυβέρνηση να λύσει το ζήτημα με συνταγματικό τρόπο, όπως προέκυψε από Συνεδρίαση του Σώματος την Τετάρτη 25 Ιουνίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών βάσει του Ν.4250/2014

Σχετικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών βάσει του Ν.4250/2014 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά τη διάρκεια της σημερινής του Συνεδρίασης, προχώρησε κατά πλειοψηφία στην παρακάτω απόφαση:

  1. Μέχρι την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας σχετικά με τη συνταγματικότητα ή μη των διατάξεων του Ν. 4250/2014 και την ανάληψη των αναγκαίων νομοθετικών πρωτοβουλιών και, σε κάθε περίπτωση, την παροχή των αναγκαίων διευκρινίσεων και συμπληρώσεων του νομοθετικού καθεστώτος, υφίσταται αδυναμία εφαρμογής της αξιολόγησης του Ν. 4250/2014, λόγω της οποίας ζητούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος σύμφωνα με το Σύνταγμα.
  2. Το Περιφερειακό Συμβούλιο υποστηρίζει την πάγια θέση και της ΕΝΠΕ ότι η αξιολόγηση του προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να βασίζεται σε αντικειμενικό σύστημα, που διασφαλίζει τόσο την αποτελεσματικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και την αξιοκρατία εντός αυτής.
  3. Το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στο σύστημα αξιολόγησης του Ν. 4250/2014, το οποίο εμφανίζει προφανή κενά και εγείρει σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας.

Δείτε την Εισήγηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet