Εντατικοί οι έλεγχοι στην αγορά από την Περιφέρεια Αττικής ενόψει Πάσχα
Περιφέρεια Αττικής

Εντατικοί οι έλεγχοι στην αγορά από την Περιφέρεια Αττικής ενόψει Πάσχα

Σε περαιτέρω εντατικοποίηση των υγειονομικών και αγορανομικών ελέγχων έχει προχωρήσει η Περιφέρεια Αττικής εν όψει και κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια των τροφίμων για την προστασία των πολιτών και να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής διενεργούν καθημερινά συστηματικούς ελέγχους σε όλα τα σημεία παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας τροφίμων, με έμφαση στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων που παρουσιάζουν αυξημένη καταναλωτική ζήτηση τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ειδικότερα, κλιμάκια των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής διενήργησαν σε όλη την Αττική 1.134 ελέγχους σε τρόφιμα και εγκαταστάσεις τροφίμων, 489 εκ των οποίων αφορούσαν σε τρόφιμα και εγκαταστάσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Περαιτέρω, σε πάνω από 1.000 ελέγχους προέβησαν κλιμάκια υγειονομικού ελέγχου σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, νοσοκομεία, ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις παρασκευής τροφίμων για τη διαπίστωση της διασφάλισης των κατάλληλων υγειονομικών συνθηκών.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής συνέδραμαν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου, σε στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν πριν την εορταστική περίοδο του Πάσχα σε διάφορα σημεία παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet