«Η Αττική χρειάζεται Νέα Αρχή και στο μοντέλο λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας»
Περιφέρεια Αττικής

«Η Αττική χρειάζεται Νέα Αρχή και στο μοντέλο λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας»

Με αφορμή την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, στην οποία προχώρησε η περιφερειάρχης Αττικής, μετά από μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, για υπόθεση που αφορά παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης, η αυτοδιοικητική παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: 

H αόρατη εδώ και 4,5 χρόνια περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρένα Δούρου,  αναγκάστηκε να διακόψει σήμερα τη λειτουργία των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μεταφορών του Νότιου Τομέα, μετά την έρευνα που ξεκίνησε η Ελληνική Αστυνομία κι αφορά παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης.

Είναι προφανές ότι οφείλει καταρχήν η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής να διευκολύνει το έργο της αστυνομίας.

Αυτό που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε είναι να λειτουργούν κάτω από τη «μύτη» της κι ανεξέλεγκτα, οργανωμένα  κυκλώματα που δραστηριοποιούνται για δικό τους όφελος, σε βάρος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος. Η αδυναμία της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να διασφαλίσει τη νόμιμη λειτουργία των υπηρεσιών της δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από ενέργειες φθηνού εντυπωσιασμού.

Η ενίσχυση της διαφάνειας και η πάταξη της διαφθοράς δεν θα επιτευχθεί με κλείσιμο των υπηρεσιών, που οδηγεί στην ταλαιπωρία των πολιτών. Απαιτεί βαθιές θεσμικές αλλαγές και την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου λειτουργίας, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet